El Temps a Tarragona: S'allarga l'alerta per vent

La previsió meteorològica d'aquest dijous, 9 de desembre

08 diciembre 2021 12:40 | Actualizado a 08 diciembre 2021 12:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Previsió per a avui

La nuvolositat minvarà i el cel quedarà poc ennuvolat fins a mig matí, amb núvols més abundants al vessant nord del Pirineu. A partir de llavors, els núvols augmentaran i a partir de migdia quedarà molt ennuvolat o cobert al terç oest i resta del Pirineu i Prepirineu i entre mig i molt ennuvolat a la resta. A banda, hi haurà alguns estrats baixos matinals a punts del nord de la depressió Central i del prelitoral sud.

Precipitacions

Fins a primera hora del matí s'espera precipitació al vessant nord del Pirineu. A partir del migdia s'intensificarà i arribarà a altres punts de la meitat oest i del Pirineu i Prepirineu. Serà d'intensitat feble, o localment moderada, i s'acumularan quantitats minses o poc abundants de precipitació, si bé hi haurà acumulacions entre abundants i molt abundants al Pirineu, sobretot al vessant nord on al llarg de tot l'episodi acumularan quantitats extremament abundants (més de 100 mm). La cota de neu pujarà dels 600 metres de matinada als 1.900 metres a partir del vespre, si bé a zones enclotades del vessant sud del Pirineu es mantindrà localment als 700 metres fins al vespre. Es podran acumular més de 50 cm de neu nova per sobre dels 2.200 metres en tot l'episodi.

Temperatures

Temperatura mínima semblant o lleugerament més baixa, i màxima lleugerament o moderadament més baixa. La mínima voltarà entre els -3 i 2 ºC al Pirineu i Prepirineu, entre els 0 i 5 ºC a la resta de l'interior i al sud de la Costa Brava, i entre els 3 i 8 ºC a la resta del litoral. La màxima rondarà entre els 11 i 16 ºC al litoral i al terç sud, i entre els 7 i 12 ºC a la resta.

Visibilitat

La visibilitat serà bona, si bé al nord de la depressió Central i punts elevats del prelitoral sud hi haurà algun banc de boirina matinal. A banda, serà regular o dolenta al vessant nord del Pirineu al llarg del dia, i també a la resta del Pirineu pel fenomen del torb.

Vent

El vent bufarà de component oest, entre fluix i moderat amb cops forts, i alguns molt forts de matinada a la meitat sud. Al centre de la jornada tendirà a afluixar, però es reforçarà de nou a la nit. Malgrat això, al quadrant nord-est hi haurà estones de vent fluix i de direcció variable, si bé fins al migdia bufarà tramuntana moderada amb cops forts.

Tendència per a demà

De matinada estarà entre mig i molt ennuvolat a la meitat oest i nord, i entre poc i mig ennuvolat a la resta. Al llarg del matí la nuvolositat quedarà restringida a l'extrem nord del Pirineu, sobretot a la Val d'Aran, i al massís del Port. Durant la tarda la nuvolositat augmentarà de nou a la resta de la meitat nord amb l'augment dels núvols mitjans.

Comentarios
Multimedia Diari