El Vi fa Sang de l’Espluga de Francolí homenatjarà Manuel de Pedrolo

El festival de novel·la criminal tornarà del 6 al 8 d’abril amb l’assistència de 35 autors 

14 marzo 2018 10:11 | Actualizado a 14 marzo 2018 23:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Espluga de Francolí es tornarà a tenyir de vermell, blanc i negre en una nova edició del festival literari El Vi fa Sang, l’únic de Catalunya dedicat a la novel·la criminal feta en català -ja sigui escrita o traduïda- i amb la particularitat afegida que ho combina amb maridatges de vins. El certamen, que es presenta com un aparador dies abans de Sant Jordi, tindrà lloc del 6 al 8 d’abril i comptarà amb l’assistència de 35 autors. 

Aquesta 4a edició incorpora novetats, com ara la centralització dels actes en un únic recinte -al Museu de la Vida Rural de l’Espluga- per evitar pèrdua de públic per espais dispersos. S’han previst fins a 22 presentacions de llibres, entre les quals destaca Assassins del Camp, un recull de relats d’escriptors del territori. El certamen també homenatjarà la figura de Manuel de Pedrolo coincidint amb el centenari del seu naixement. De fet, una de les apostes del programa serà una lectura dramatitzada de Mossegar-se la cua, una de les seves novel·les més negres.

El ‘voyeurisme’ d’espiar a través del forat del pany d’una porta cap a l’interior d’un habitació. A dins destaquen una ampolla de vi amb una copa i un llibre. Amb el vermell com a color protagonista, aquesta és la imatge promocional d’El Vi fa Sang 2018, un certamen singular maridat amb vins de la DO Conca de Barberà. 

El festival es va fent gran fins al punt que ha calgut reforçar l’organització amb nous membres i establir un comissariat compartit, de la mà de l’escriptor espluguí Salvador Balcells, que fins ara el liderava en solitari, i la nova incorporació de l’escriptora vallenca Margarida Aritzeta. 
«Hem hagut de limitar l’assistència d’escriptors -a 35- perquè si no ho féssim, no tindríem prou hores per encabir-ho, i hi ha gent que ens demana espai d’un any per a l’altre; això demostra que la salut del festival està garantida», afirma el regidor de Cultura de l’Ajuntament de l’Espluga, Jordi Torre.

Comentarios
Multimedia Diari