El basilisc petit serà la primera bèstia del territori que naixerà virtualment

La Festa Major de Sant Joan se celebrarà entre el 20 i el 25 de juny i tindrà un format hibrif: mig presencial i mig virtual

03 junio 2020 18:10 | Actualizado a 03 junio 2020 18:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Festa Major de Sant Joan de Valls ja té programa i se celebrarà entre el dissabte 20 i el dijous 25 de juny, amb un format híbrid mig presencial i mig virtual, per contribuir a despertar d’una letargia induïda per la crisi sanitària. La celebració patronal combinarà accions de llarga durada durant totes les jornades festives i actuacions que es retransmetran en streaming o per televisió a través de la televisió TAC 12 perquè puguin ser gaudides des dels diferents dispositius mòbils i des dels habitatges. 26 entitats hi han aportat les activitats, conduïdes per cinc grups de treball.

El programa el configuren 110 activitats. Una de les novetats és naixement virtual del basilisc petit de Valls, obra del constructor Sergi Iglesias, a les xarxes de la Colla gegantera la Pessigolla. Així, esdevindrà la primera bèstia del territori nascuda virtualment. De fet, aquests dies se n’han gestat de noves de caràcter digital com “Valls Folklòrica: Retalls de la Festa Major”, projeccions d’escenes de la festa vallenca creant una retrospectiva visual a través de les xarxes socials de la Unió Anelles de la Flama; “El Ball de Vells en calces” per descobrir les interioritats dels balls parlats, a través de les xarxes del Grup del Teatre Principal.

També hi haurà una mostra de gegants virtual a través de l’instagram de la Colla Gegantera El Calçot-AAEET; sessions de jazz steps, lindy hop, swing, salsa, batxata i balls de revetlla a l’instragram de Basic Escola de Ball.

Vessant patrimonial

En el vessant patrimonial les vallenques i els vallencs podran ser protagonistes d’activitats de la seqüència ritual en directe. Guarniran finestres i balcons amb senyeres i domassos, escoltaran els morterets pirotècnics i els tocs de campanes –que enguany recuperen el seu maneig manual i s’amplien als tres campanars més destacats–, visitaran el seguici cerimonial instal·lat al Teatre Principal, saludaran l’àliga que cada matí sortirà al balcó de l’ajuntament, passaran per la capelleta votiva de Sant Joan al carrer de la Muralla del Castell, veuran l’enramada de la imatge del patró en l’altar major, gaudiran de les Completes a l’església arxiprestal amb toc de castells i ball de l’àliga inclosos.

El marxandatge i els articles festius de la capital de l’Alt Camp tampoc no han volgut faltar a la cita, per la qual cosa diverses entitats ofereixen domassos per als guarniments o retallables per als més petits.

Comentarios
Multimedia Diari