El cardenal Gregorio Rosa visita Tarragona

Monsenyor Rosa Chávez és el primer cardenal de la història de El Salvador creat pel papa Francesc

18 enero 2018 17:05 | Actualizado a 18 enero 2018 17:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Monsenyor Rosa Chávez, primer cardenal de la història de El Salvador creat pel papa Francesc —l’estiu passat— i bisbe auxiliar de l’arxidiòcesi de San Salvador, va visitar al matí de dimecres la Tàrraco romana i cristiana, i a la tarda es va reunir amb els voluntaris del Comitè Óscar Romero de Tarragona i Reus.

Seguidament, al Centre Tarraconense El Seminari, va pronunciar una conferència titulada «L’opció pels pobres d’Óscar Romero», un acte presidit pel Sr. Arquebisbe, Jaume Pujol, i que va comptar amb la presència del president del Comitè, Francesc Xavier Rius. La jornada es va cloure amb un sopar de germanor al barri de Torreforta.

El cardenal va definir Mons. Romero com «un veritable pastor i autèntic deixeble. Una persona de pau, tolerant amb tothom». Mons. Gregorio el coneixia molt bé perquè va estar al seu costat des dels 14 anys.

També es va referir a la sintonia del pontificat del papa Francesc amb l’exemple de vida de Mons. Romero. «El Sant Pare l’ha descrit en la butlla de beatificació com un pastor segons el cor de Crist, un pare evangelitzador dels pobres i un testimoni heroic del poble de Déu», va expressar.

Segons Mons. Gregorio Rosa, «el més dur per Romero ha estat la manca d’harmonia amb els seus germans bisbes i, també, amb el Vaticà. El seu major sofriment va ser el que alguns han anomenat la «soledat institucional», va dir.

Preguntat sobre el procés de canonització del beat Óscar Romero, el cardenal va explicar que «tot va segons el previst», afegint que «el Sant Pare està impacient perquè arribi el moment». I va prosseguir: «Esperem que la notícia arribi ben aviat».

L’acte també va comptar amb la reproducció d’uns fragments de veu de Mons. Romero en fets puntuals del seu episcopat com la carta dirigida al president dels Estats Units, Jimmy Carter, en resposta a l’anunci sobre l’enviament de més militars nord-americans a El Salvador.

Comentarios
Multimedia Diari