Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Tarragona

El carrer més estret de Catalunya, a Sarral

El tram fa 60 centímetres d’amplada i serveix per comunicar la plaça de l’Església amb el carrer Major del municipi

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge del carrer dels Jueus de Sarral. Aquest serveix per comunicar la plaça de l’Església amb el carrer Major. FOTO: Alba Tudó

Imatge del carrer dels Jueus de Sarral. Aquest serveix per comunicar la plaça de l’Església amb el carrer Major. FOTO: Alba Tudó

Els veïns del poble o visitants han de passar d’un en un i han d’anar amb molt de compte. El municipi de Sarral té el carrer més estret de Catalunya. Fa 60 centímetres d’amplada a la seva part més estreta.

Aquest serveix per comunicar la plaça de l’Església amb el carrer Major, constituint un conjunt arquitectònic de gran bellesa i que sorprèn el visitant. Cal destacar que Sarral tenia una petita comunitat jueva a l’època medieval. La proximitat de la vila a Montblanc i a Santa Coloma de Queralt, on hi havia importants enclavaments jueu, el pes demogràfic i la bona comunicació amb el camí entre Tarragona i Lleida són motius que podien portar algunes famílies jueves de l’època a instal·lar-se a Sarral. 

Cognoms com Astruch, Perfeyt, Roven, Maymó o Portell són alguns dels que es tenen constància en diferents documents dels segles XIII i XIV.  És per això que es creu que l’actual carrer dels Jueus formava part del call on vivien aquestes famílies.

Està considerat un dels més estrets de Catalunya i l’Estat. Cada dia desenes de veïns i forans hi passen per accedir als seus habitatges, o bé per anar a comprar algunes de les botigues més pròximes, o fer algun encàrrec. 

Visites guiades

L’últim diumenge de mes, voluntàries del municipi ofereixen tres visites guiades diferents. Totes elles tenen el punt afegit: finalitzen amb un tast de vi en una de les vinícoles locals.  

‘Patrimoni i vi’ és la ruta més emblemàtica. El punt d’inici és a la plaça de l’Església i es visita el timpà romànic, el carrer dels Jueus, entre altres. Acaba amb un tast de vi. El municipi de Sarral es caracteritza per l’alabastre.

Per aquest motiu, la segona ruta mostra el Museu de l’Alabastre situat al centre del poble. El recorregut pretén donar a conèixer aquesta pedra tan arrelada al poble i la seva història.La tercera ruta és a l’ermita dels Sants Metges de Sarral i també acaba amb un tast de vins.

Temas

  • tarragona
  • sarral
  • urbanisme

Comentarios

Lea También