El dia dels confrares més petits

Tots aquells que van participar en la processó de Diumenge de Rams van substituir el ciri pel palmó

19 mayo 2017 15:42 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els confrares més petits van protagonitzar, com cada any, la processó del Diumenge de Rams, organitzada per la Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió, que surt des de l’església de Sant Joan i desfila pels carrers més cèntrics de la ciutat. La principal característica és que els participants, en lloc de portar un ciri –com a la majoria de processons–, llueixen un palmó.

Aquesta processó se celebra des de l’any 2003, quan la congregació va decidir fer un nou pas dedicat als més petits i sortir Diumenge de Rams. La intenció era que els nens i nenes de totes les confraries participessin de l’acte. El misteri és la imatge de Jesús de Natzaret entrant a Jerusalem, muntat en un ruc, i rebut entre rams i branques d’olivera i de llorer. Col·loquialment, els amants de la Setmana Santa coneixen el pas amb el nom de La Borriquita .

Enguany, fa quinze anys que va sortir la imatge per primera vegada. Salvador Fà, que és portant, no se n’ha perdut ni una. «Guardem un bon record del primer any. Vam convidar a molts timbalers i, en aquella, època va impressionar», recorda Fà, qui afegeix que «la d’avui –ahir pel lector– és una processó molt familiar, només surt un pas sol». Els seus fills continuen la tradició: el fill toca la tarota a la banda i la seva filla és arrengleradora. «És un orgull per mi», deia Fà.

Des de fa anys, la Germandat convida a participar en la processó de Diumenge de Rams alguna banda infantil. Enguany, ha estat el torn de la Banda Infantil de Cornetes i Timbals de la Germandat de Jesús Natzarè, encarregats d’encapçalar la desfilada d’ahir.

A continuació, vestits amb vesta blanca, es podien veure els confrares aspirants, que tenien feina en aguantar i posar drets els palmons que lluïen. La processó de Diumenge de Rams esdevé un dels escenaris més fotogràfics de la festivitat.

El misteri de La Borriquita només surt durant la processó celebrada ahir, però la Germandat compta també amb el misteri Jesús de la passió, que participa en altres actes. L’entitat organitza, des de l’any 1992, la processó de Dimecres Sant, coneguda com la processó del Dolor, una de les més multitudinàries de la Setmana Santa tarragonina. Per últim, la Germandat participa en la processó del Sant Enterrament, Divendres Sant.

Comentarios
Multimedia Diari