El fort vent obliga a suspendrela crema del Rei Carnestoltes

Mentre que el Rei no va poder ser cremat per precaució, el Ball de Diables sí que va complir amb la tradició i va robar el braç incorrupte

19 mayo 2017 20:19 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Per una cosa o per l’altra, a Reus sempre han de ser diferents i el seu Carnaval no es queda enrere. Com marca la tradició del Carnestoltes reusenc, ahir al vespre el braç incorrupte del Rei Carnestoltes Indiana Mas (LVI) va ser robat pel Ball de Diables de Reus de la plaça del Mercadal perquè no es cremés amb la resta del seu cos. Però el cas és que finalment el Rei no va ser cremat per precaució, arran de les fortes ratxes de vent.

La jornada, com tots els dimarts després de Carnaval, va començar passades les sis de la tarda a les Peixateries Velles, amb el cap de dol i la vetlla del cos sense vida del Rei Carnestoltes. El col·lectiu de reusencs assistents va acudir a la cita per tal de consolar i donar suport a la vídua, la Concubina del Rei Carnestoltes Indiana Mas (LVI), la qual va compartir fins a l’últim moment il·lusions i festes amb ell.

La rua mortuòria, que va sortir de la plaça de les Peixateries Velles va deixar un regalim de ploraneres i amants que, tristes, es van col·locar rere les despulles del benaurat Rei Carnestoltes. La comitiva va passar pel Fossar Vell, la plaça de Sant Pere, el carrer Major i va cloure a la plaça del Mercadal. Allà va succeir el que ningú s’esperava. Qui es pensaria que, en un dia tan trist com el d’ahir, s’hagués comès un robatori del braç d’un rei. Els reusencs, mig sorpresos i mig encuriosits ja anaven preparats amb llumins i encenedors per poder encendre els palets amb el difunt rei. No obstant això, no va poder ser, a causa del fort vent que bufava.

Comentarios
Multimedia Diari