Más de Tarragona

El govern espanyol nega el principi d’acord amb relació a l’N-240

El subdelegat del govern estatal a Lleida, José Crespín, diu que «no s’han produït avenços remarcables en el darrer mes i mig»

ACN

Whatsapp
El subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, reunit amb membres de l’Associació de Transportistes Asotrans Lleida. Foto: ACN

El subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, reunit amb membres de l’Associació de Transportistes Asotrans Lleida. Foto: ACN

El subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, va negar ahir que hi hagi un principi d’acord entre la Generalitat i Foment per al desviament de vehicles pesants a l’N-240 entre Montblanc i Lleida tal com va anunciar dissabte passat el conseller de Territori, Damià Calvet, en una visita a Juncosa, a les Garrigues. 

Crespín ho va comunicar així als representants de l’Associació Provincial Empresarial de Transports de Mercaderies per Carretera de Lleida (Asotrans Lleida) amb qui es va reunir per «sortir del pas» d’aquestes informacions recents, i també per comunicar-los que malgrat es continua treballant pendents dels estudis tècnics i econòmics, «ara per ara no s’han produït avenços remarcables en el darrer mes i mig».

El conseller Calvet va anunciar dissabte el principi d’acord pel desdoblament de l’N-240

I és que el conseller Damià Calvet va anunciar dissabte passat a Juncosa un principi d’acord amb el Ministeri de Foment pel desdoblament de l’N-240 entre Montblanc i Lleida i alliberar el peatge de l’AP-2 per als camions. 

Calvet va dir que aquesta mesura comportaria acabar amb les bonificacions i el desviament de camions entre el Pla de Santa Maria i les Borges Blanques. I també va detallar que s’està negociant amb Foment i que s’esperava que aquesta mesura fos una realitat a la tardor. El subdelegat del govern espanyol a Lleida José Crespín però, va voler deixar-ho clar i va desmentir ahir el principi d’acord anunciat per Calvet i va dir que no hi ha hagut cap novetat en el darrer mes i mig. 

Crespín va traslladar als representats d’Asotrans Lleida que es continua estudiant amb «molt d’interès» les demandes del sector i del territori i va afegir que l’objectiu del Ministeri de Foment és «mantenir el diàleg amb la voluntat que hi pugui haver un acord entre totes dues parts».

«Voluntat de consens»
Des de la subdelegació del govern a Lleida es recorda que el ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, ha reiterat en diverses ocasions que per abordar aquesta qüestió cal una «voluntat de consens entre totes les parts» ja que les competències de Trànsit estan referides a la Generalitat. Foment assumeix íntegrament, des de l’entrada en vigor del desviament de camions de l’N-240 a l’AP-2 (tram Les Borges Blanques – Pla de Santa Maria), el cost d’aquesta mesura acordada pel Consell de Ministres (31 d’agost de 2018) que puja 14 milions d’euros.

Segons el govern espanyol, del 50% restant del cost se’n fan càrrec els propis transportistes «davant la negativa de la Generalitat  de Catalunya a assumir aquesta part».

Temas

Comentarios

Lea También