El mercat de la roba es trasllada temporalment al centre de Valls

Comencen les obres d’urbanització del passeig dels Caputxins i es preveu que finalitzin al mes de febrer. Els veïns de la zona veuen amb bons ulls l’actuació i diuen que era «necessària»

19 julio 2019 07:20 | Actualizado a 19 julio 2019 09:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les obres d’urbanització i reforma integral del passeig dels Caputxins han començat aquesta setmana amb els treballs preliminars. El mercat de la roba es traslladarà a partir del 24 de juliol al centre de la ciutat. D’aquesta manera, la quarantena de parades del mercat de la roba dels dimecres se situaran al Pati, la plaça del Quarter i carrer Germans Sant Gabriel.

En canvi, els dissabtes, amb un número inferior de parades, el mercat de la roba se situaria només a la plaça del Quarter. L’Ajuntament, amb l’objectiu de facilitar l’estacionament i la mobilitat durant les obres, han establert que tots els dimecres de mercat, es pugui aparcar per només 2 euros tot el dia a l’aparcament soterrat del Pati, després de l’acord assolit amb l’empresa Empark, concessionària del servei.

Ahir es van instal·lar les tanques d’obra i es va tallar al trànsit el passeig i els carrers Sant Magí i Francesc Rodon i Queralt, en una actuació que es preveu enllestir a finals de febrer de l’any que ve. Durant aquest període, no es podrà ni circular ni estacionar en aquestes tres vies, però s’habilitaran els espais per a la circulació de vianants per minimitzar al màxim les molèsties als veïns així com per facilitar els accessos a comerços, serveis i a les escoles de la Candela i del Lledó. Els veïns de la zona veuen en bons ulls l’actuació que diuen que era «necessària». Una veïna que treballa a la zona, Marta Pedret comenta que «s’havia de renovar, i sobretot el terra». L’alcaldessa de Valls, Dolors Farré assegura que «aquesta actuació serà una gran millora i quan estigui enllestit serà més còmode per passejar». Els pares, mares i professors del col·legi Vedruna Valls -ubicat al costat de l’església del Lledó, el Museu i la Biblioteca Popular- s’hauran d’adaptar i tenir paciència. La directora del centre Montse Anguela, diu que «això serà molt bo pel veïnat. Les obres duraran mig curs, però haurem de tenir paciència, i els pares i mares hauran de buscar solucions al respecte». Les obres al passeig dels Caputxins i als carrers Sant Magí i Francesc Rodon i Queralt es corresponen a la segona fase de l’execució del projecte de reforma integral que s’estan efectuant al centre de Valls.

Amb un pressupost d’1.346.000 euros, l’actuació inclou la reforma de la carretera del Pla entre les places de la Font de la Manxa i de la Creu, una obra que es va iniciar el mes de març i que aquesta setmana s’ha deixat pràcticament enllestida. Aquesta via s’ha obert ja al trànsit per facilitar la mobilitat, tot i que encara resten detalls d’acabats, així com l’asfaltatge definitiu.

En aquest sentit, al principi del passeig s’ha projectat una plataforma viària a un sol nivell que, a més de facilitar i fer més còmoda la mobilitat dels vianants, comptarà amb un paviment diferenciat per acabar generant l’efecte urbanístic d’un espai en format de plaça presidit pel monument als Xiquets de Valls.

De manera similar s’ha previst actuar a la part alta del passeig per tal de destacar els tres edificis històrics. Així, en aquesta zona, la secció vial seria també a un sol nivell, s’utilitzaria paviment diferenciat i, a la vegada, s’eliminarien els aparcaments.

Comentarios
Multimedia Diari