El núvol de fum de la petroquímica crema fins al migdia

Repsol ha assegurat que no és tòxit. Estan cremant etilè i propilè i el fum es veu negre degut a que no es pot generar vapor H2O

19 mayo 2017 19:16 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La preocupació s'ha apoderat entre els veïns de Tarragona i voltants arran d'un incident a la petroquímica que ha provocat dues grans flamarades i un enorme núvol de fum negre que cobreix bona part del territori adjacent a la planta de Repsol la Pobla de Mafumet. La fumerada encara serà visible durant més de dues hores. L'empresa ha assegurat que no és tòxit. Estan cremant etilè i propilè i el fum es veu negre degut a que no es pot generar vapor H2O.

Tot i així, malgrat les més de 130 trucades al 112 i segons es desprèn dels comentaris a les xarxes socials per part dels comptes oficials dels serveis d'emergències, l'incident no hauria d'anar a més i, per tant, no es pot considerar una emergència, tot i que s'ha avisat a Protecció Civil.

Segons ha pogut saber el 'Diari', l'incident es localitza a les torxes d'etilè i refineria de Repsol Petróleo (Polígon Nord) i ha provocat una aturada no programada de la planta per l'emissió de foc i fum des de les torxes. Les primeres investigacions apunten que degut a una falla del sistema elèctric, part de la planta s'ha quedat sense subministre de vapor en el procés i s'ha enviat un producte a la torxa que provocat l'aparatós incident.

En aquest sentit, fa uns minuts el compte de Twitter del 112 ha piulat: "Si observeu fum al prop de Dow Chemical i Repsol Petroli #Tarragona, és un incident de planta i no una emergència #ProteccióCivil". D'altra banda, des del compte de Twitter d'Emergències, s'ha informat també que "les empreses Repsol i Dow #Tarragona han comunicat al CECAT #ProteccióCivil que hi ha flama molt elevada a la torxa". Segons el servei d'emergències, de fet, la gran flama i fum a Repsol Tarragona és per una "crema de producte per aturada de planta. No és accident ni fuita".

En aquests moments, la planta de Repsol segueix aturada.

Alguns usuaris de Twitter, com @CelNet_Francolí han penjat vídeos de la fumerada:

Comentarios
Multimedia Diari