'El panorama literari del territori és molt actiu i hi tenim molt a dir'

L'autora Lurdes Malgrat va ser l'encarregada de recitar el discurs en la ja tradicional recepció del sector de les lletres

19 mayo 2017 15:34 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Alejandro Barrachina té 18 anys i ahir va presentar el seu primer llibre Los sueños de Alexander Golbs, durant la recepció al sector de les lletres, que es fa cada any per Sant Jordi a la Casa de les Lletres. «És un llibre de relats curts en llengua castellana on explico emocions i sensacions viscudes per mi», explica Barrachina, una mica nerviós abans de començar el tradicional acte. Aquest jove és un dels quinze autors del Camp de Tarragona, que ahir van assistir a la recepció i van poder llegir un petit fragment de les seves obres publicades enguany.

Com cada any, l’Ajuntament escull un escriptor per adreçar unes paraules sobre l’estat del sector. Aquest any, l’escollida ha estat Lurdes Malgrat, directora i fundadora de l’Escola de Lletres. Malgrat va mostrar el seu punt de vista d’una manera singular: va deixar gairebé hipnotitzats als oients amb les seves paraules ben sonants.

En el seu discurs, justament va referir-se a la força de les paraules. «Per a mi, la paraula és amor, és creixement, que de manera inevitable ens porta a fer preguntes que donen respostes», explicava Malgrat, qui també va reivindicar que les lleis i les administracions apostin per la literatura. Finalment, Malgrat va acabar el discurs dient: «Cadascú de nosaltres –referint-se als escriptors–, som una pedra. Si les ajuntem, podrem explicar al món la nostra identitat i projectar arreu, si volem, el nostre país». Malgrat va reconèixer que el panorama literari del territori és molt actiu «i tenim molt a dir».

Malgrat també va presentar la seva primera novel·la. Fins ara havia fet poesia i ahir va donar a conèixer El secret de les terres roges, una novel·la juvenil que planteja un futurible «realista». L’autora Anna Gispert, acompanyada de l’il·lustrador Edu Polo, va llegir un fragment del conte L’Esperidió, un recull d’anècdotes protagonitzades pel mític casteller tarragoní.

Joan Caballé, director de la Casa de les Lletres, va definir l’acte de recepció com un reconeixement a la gent de les lletres, i va assegurar que, «actualment, el panorama literari és bo, gràcies a la creativitat dels autors. Ara falta que les vies de publicació es consolidin».

Per la seva banda, el regidor de Cultura, Josep Maria Prats, encarregat d’obrir l’acte, va assegurar que «la lectura és el primer fonament de la cultura». Finalment, Prats va reconèixer que «com a conseller, em cau la cara de vergonya que, amb 40 anys de democràcia, Tarragona no compti amb cap biblioteca que depengui directament de la meva Regidoria».

Comentarios
Multimedia Diari