El ple de Tarragona aprova una moció per l’alliberament de Sànchez i Cuixart

El text ha rebut el suport d’ERC, el PDeCAT, la CUP i UpA. El PP i Cs l’han votat en contra, mentre que el PSC s’ha abstingut i ha permès que la proposta tirés endavant.

24 octubre 2018 16:32 | Actualizado a 24 octubre 2018 16:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El ple de l’Ajuntament de Tarragona ha aprovat una moció per exigir l’alliberament immediat dels “presos polítics” Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. El text ha rebut el suport d’ERC, el PDeCAT, la CUP i UpA. El PP i Cs l’han votat en contra, mentre que el PSC s’ha abstingut i ha permès que la proposta tirés endavant.

L’abstenció del PSC ha possibilitat que s’aprovi la moció per exigir l’alliberament de Sànchez i Cuixart. “Sempre hem dit que la presó preventiva ha de ser la darrera de les mesures i que els presos pel procés haurien d’estar al carrer”, ha assenyalat la portaveu socialista, Begoña Floria, qui ha apel·lat al diàleg i al “respecte mutu” per sortir “de l’atzucac”. Les forces independentistes han agraït el posicionament dels socialistes, però els han demanat que facin un pas endavant.

Per contra, Cs ha criticat que el text inclogui termes com “segrest”, “presos polítics” i “venjança” i el seu portaveu, Rubén Viñuales, ha insistit que es jutgen “actes” i no una ideologia. Per la seva banda, el PP ha constatat que no calia portar la qüestió al ple perquè aquí, han dit, cal parlar i treballar per la ciutat.

L’últim ple del regidor de la CUP Jordi Martí

El d’aquest dimecres ha estat el darrer ple municipal del regidor de la CUP Jordi Martí, que deixa l’acta per motius professionals i que serà substituït per Jaume López. Martí s’ha acomiadat amb un discurs farcit d’agraïments i, també, de crítiques a l’equip de govern.

 

Comentarios
Multimedia Diari