«El que més agrada a la canalla és l’amfiteatre i el circ romà»

Patrimoni. La canalla de la ciutat i d’arreu del territori coneix l’antiga Tarraco romana gràcies a visites guiades orientades per als més petits

15 agosto 2020 08:20 | Actualizado a 15 agosto 2020 08:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Gemma Sebares arrenca a les onze en punt del matí la presentació de la visita guiada que duu a terme. Ho fa per tercer dia consecutiu i totes elles dirigides principalment a un públic més menut i innocent del que els guies turístics de la ciutat, com ella, estan habituats, ja que els protagonistes són els infants. Amb el nom de Tarragona romana per la canalla, és el primer any que es realitza una activitat d’aquest tipus orientada als infants i, fins ara, està sent tot un èxit. Així ho qualifica la Gemma qui destaca «l’entusiasme, el dinamisme i l’interès» que mostren tots ells.

El grup d’ahir, d’unes 15 persones entre pares i canalla, comptava amb dues famílies foranes de Tarragona, concretament de Badalona i Torelló, Osona, una diversitat que segons els organitzadors d’aquesta activitat està sent la tònica habitual a les sessions realitzades. «La principal diferència entre els infants tarragonins i els que no són de la ciutat és que els primers se senten identificats amb tots els llocs que visitem», assegura la Gemma.

Tant la visita, com l’explicació de la guia turística pretén ser dinàmica i distesa perquè aquesta no es faci feixuga per als més petits. Abans de començar la ruta cada un dels assistents rep una adhesiu amb un color i una figura click diferent relacionat amb un indret o personatge de l’antiga Tarragona romana. Totes elles es poden trobar al mapa de la ciutat de Tarraco que la Gemma sosté a l’inici de la visita. La guia turística reconeix que és una bona manera perquè els nens i nenes «s’identifiquin» ràpidament amb algun dels personatges o llocs històrics, però alhora explica que la utilització del mapa va sorgir després que es desestimés per motius sanitaris la idea d’il·lustrar el passat de Tarragona amb la maqueta de l’Antiga Audiència.

La visita comença al portal del Roser on s’explica tot el que està relacionat amb la muralla romana i acaba a l’Amfiteatre, després de passar per la Catedral, la plaça del Fòrum i el Circ romà. Una ruta que té una durada al voltant de les dues hores i que compta amb diferents estris, com una tauleta amb l’App Imageen, per fer-la entretinguda i visual als més petits. «L’amfiteatre és molt fàcil veure’l i imaginar tot allò que hi succeïa, però el Temple d’August que estava ubicat on hi és actualment la Catedral, és molt complicat. Per això, utilitzem l’App Imageen que compara la Tarragona actual amb la Tarraco antiga», explica la Gemma qui assegura que el que més agrada a la canalla són les voltes del circ romà i l’amfiteatre.

Després de la sotragada que va suposar el confinament, la tornada a l’activitat i la bona acollida que estan tenint iniciatives com aquestes són bones notícies pel sector turístic de la ciutat. En el cas de la Tarragona romana per la canalla es planteja que es mantingui els caps de setmana d’ara endavant, ja que «s’han superat totes les expectatives». El cert, ara per ara, és que durant Sant Magí hi ha programades fer-ne tres més:avui, demà i dimarts.

Comentarios
Multimedia Diari