El saló de l'estudiant de Valls creix fins als 53 expositors

El Consell Català de Formació Professional presenta experiències orientades a assessorar joves dels àmbits tecnològics i industrials

22 febrero 2018 22:39 | Actualizado a 22 febrero 2018 22:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:


Més de 53 expositors i 6.000 alumnes de més de 50 centres i instituts procedents de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Ebre, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Montsià, el Priorat i el Tarragonès. Aquestes són les dades de rècord de l’Espai de l’Estudiant que enguany, amb 18 anys d’història, assoleix la majoria d’edat consolidat com el gran saló de l’ensenyament de les comarques de Tarragona que organitza, cada any a Valls, el Consorci Prouniversitari de l’Alt Camp i la Conca. 


Enguany l’Espai de l’Estudiant incorpora entre els nous al·licients la celebració de les jornades PowerU Xperience i PowerU Junior que impulsen el Consell Català de la Formació Professional i Human Age Institue de Monpower Group amb la col·laboració del Consorci, Vallsgenera,

l’Ajuntament de Valls i la col·laboració dels instituts. En aquestes dues activitats hi està prevista la participació de 300 alumnes. La Jornada PowerU Xperience vol ser un «projecte d’alt valor» per als joves a l’hora d’ajudar-los que coneguin les competències que se’ls hi exigirà en l’actual mercat de treball. A més s’ha adreçat l’activitat principalment a alumnes de graus superiors de l’àmbit tecnològic, industrial i de batxillerat per assessorar-los a adquirir habilitats i coneixements per facilitar el seu accés al mercat de treball.


L’ocupabilitat dels adolescents
Pel que fa al PowerU Junior, té com a objectiu millorar l’ocupabilitat dels adolescents, per tal de generar experiències orientades al seu desenvolupament futur. Així, l’organització afirma que treballa perquè tots els participants dels tallers identificaran i aprendran la importància que té adquirir determinades competències i habilitats professionals en el seu futur.


També l’Exèrcit espanyol serà a l’Espai de l’Estudiant. El Ministeri de Defensa, a través de Los Centros Docentes Militares, ja ha sol·licitat ser-hi i, en conseqüència, complir el codi ètic aprovat per l’Ajuntament de Valls l’any 2017. Aquest estableix que no s’autoritzarà ni en espais públics ni en edificis municipals l’exhibició d’elements que puguin atemptar contra la pau o els drets humans, ni tampoc la difusió per qualsevol mitjà d’elements bèl·lics o que fomentin la violència.


La fira va néixer l’any 2001 en un primer moment per atansar aquesta oferta als alumnes de les comarques de l’Alt Camp i la Conca de Barberà, però a partir de l’any següent va ampliar el seu ventall a tots els alumnes de les comarques de Tarragona per tal de mostrar l’oferta universitària i cicles formatius de Catalunya.


L’Espai de l’Estudiant se celebrarà a la Sala Kursaal el dijous 8 de març de 9 h a 14 h i de 15.30h a 17 h i el divendres 9 de març en horari matinal per a les visites concertades d’alumnes de tots els instituts inscrits. A més, el dijous 8, en horari ampliat de 16 h a 19h, l’entrada és lliure i gratuïta.

Comentarios
Multimedia Diari