Els Nois de la Torre mostren la seva millor versió als Pallaresos

Els torrencs fan la millor actuació fora de casa sense comptar el llunyà Concurs del 1982. Al seu costat, Sant Pere i Sant Pau suma nous castells de 8 i els Xiquets de Tarragona rubriquen el pilar de 6

06 agosto 2018 11:55 | Actualizado a 09 octubre 2018 12:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La diada dels Pallaresos centrava l’activitat castellera a la demarcació aquest diumenge. Amb un cartell format per tres colles del Camp de Tarragona, la població del Tarragonès veia castells de vuit per part dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Xiquets de Tarragona, a més de ser l’escenari dels millors registres fora de casa dels Nois de la Torre. 

Els Nois de la Torre volien completar sis castells de set o superiors entre les dues cites que tenien aquest cap de setmana. Els d’Aitor Úbeda iniciaven la seva diada amb el 4de7 amb el pilar. L’estructura, tot i executar-se molt lentament, va carregar-se amb comoditat i no va impedir que l’espadat interior hagués de treballar més del compte a la descarregada.

A la segona ronda arribava el tercer 5de7 de l’any dels torrencs, el primer de la temporada fora de Torredembarra. El cinc va pujar al mateix ritme que el castell anterior i en aquesta ocasió sí que va perdre les mides als pisos superiors, que van haver de treballar el castell fins a la sortida dels dosos.

La colla però, no en tenia prou i a la tercera ronda atacava el 3de7 aixecat per sota, castell que està marcant la diferència, en gran part, d’aquests nous Nois. Amb el moviment típic d’un castell d’aquestes característiques, el tres va pujar bé fins a la darrera aixecada, quan els castellers de l’estructura van haver de salvar un parell de sotragades importants. Alegria desfermada a la colla torrenca que completava la millor diada mai feta fora de casa tret del llunyà Concurs de Castells de l’any 82. 

Els Xiquets de Tarragona, que arribaven a la diada d’aquest diumenge amb la intenció de superar els registres del dia anterior a Constantí, encetaven la seva actuació amb un nou 3de8. Amb el tres al sac, els ratllats afrontaven el segon 4de8 del cap de setmana. Amb millors mides que el del dia anterior, el carro gros es completava amb una bona execució.

Només els terços de l’estructura van haver de treballar durant el descens per evitar perdre la quadratura de la construcció. Tot i voler completar un nou 5de8 aquesta setmana, els de Sergi Feijoo van haver de renunciar a la catedral per algunes baixes sensibles, i van apostar per l’estructura del cinc amb un pis menys, completant-lo sense cap tipus de problema.

A la ronda de pilars, els tarragonins atacaven el segon pilar de sis de la temporada, després de completar-lo menys de 24 hores abans a Constantí. L’espadat, en aquesta ocasió, va pujar molt millor i va carregar-se amb comoditat. A la descarregada, la bona feina del terç i la quarta de l’estructura va permetre completar-lo. 

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau seguien marcant un ritme altíssim abans de Sant Magí i obrien plaça amb el desè 3de8 de l’any, el segon en 24 hores. A la segona ronda atacaven el 2de7, que podria pujar damunt d’un folre en quinze dies. Tancaven la seva diada amb un bon 5de7 i un nou pilar de sis, estructura que dominen de forma envejable. 

Comentarios
Multimedia Diari