Más de Tarragona

Els Xiquets de Reus estrenen el 5de8 al Catllar per Sant Jaume

A les Vivendes de la Colla Vella, els de la camisa rosada van estrenar el 3de8 amb el pilar. A la Riera, la Joves completa el 3de9 amb folre

Martí Castillejo

Whatsapp
Primer 5de8 de la temporada dels Xiquets de Reus, el 34è consecutiu. FOTO: Xiquets de Reus

Primer 5de8 de la temporada dels Xiquets de Reus, el 34è consecutiu. FOTO: Xiquets de Reus

Catllar idíl·lic per als Xiquets de Reus aquest dissabte a la tarda, en una plaça que sempre els ha servit de talismà. Anys enrere, la plaça de la vila del Catllar va ser escenari dels primers 3de8 i 2de8 amb folre de color avellana i just fa tres anys també va ser testimoni del primer pilar de sis descarregat dels Xiquets de Reus. 

Aquest dissabte, els reusencs volien seguir fent feina, en una temporada amb registres més baixos però on els de la camisa marró és de les colles que més creix, amb unes quantes tripletes de vuit al sac i el 3de9 amb folre més matiner del seu historial.  

Van obrir la seva ronda amb el quart 2de8 amb folre del curs, estructura que presentava rotacions al pis de quarts respecte als altres fets. El castell va mantenir les bones mides amb serenor i de ben segur que tota la colla sabia que aquell castell havia de sortir per encarar el repte de la jornada. 

Just abans de l’inici de la segona ronda, Edu Valls, cocap de colla dels Xiquets, va anunciar l’estrena del 5de8. La catedral va pujar amb els nervis de ser el primer i mogut, però va mantenir les mides fins al moment de la segona aleta, en què la pinya va haver de fer un esforç extra per poder completar el primer 5de8 de la temporada dels reusencs. 

Primer 5de8 de la temporada dels Xiquets de Reus, el 34è consecutiu. FOTO: Xiquets de Reus

Van tancar la diada amb un 3de8 de tràmit que tenen ganes de pujar-lo sobre un folre en pocs dies a la diada de Santa Anna, a les festes majors del barri on tenen el local. 

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, per la seva banda, arribaven al Catllar amb ganes de repetir la clàssica de vuit que van completar per Sant Joan. Divendres, però, van tenir un ensurt amb una caiguda del 3de8 durant l’assaig, fet que els va obligar a replantejar la diada d’aquest dissabte.

Els tarragonins van obrir la diada amb el 2de7 que no els va suposar cap problema i ja en porten un bon grapat al sac. Van seguir la diada amb el segon 4de8 de la temporada que tot i pujar nerviós van poder completar-lo.
A tercera ronda, van optar per un còmode 4de7 amb el pilar on van combinar diverses peces al pis de terços i que no seria estrany que, tal com tenen el pilar enguany, fos objectiu de pujar aquest castell un pis més.
A la ronda de pilars, finalment no van atacar el pilar de set folrat, però van mostrar un espectacle de pilar de 6, demostrant el gran domini que en tenen. A més a més, enguany compten amb dues enxanetes per fer-lo, fet que els dóna un gran avantatge amb l’espadat de mèrit. 

Els Xiquets del Serrallo, per la seva banda, arribaven a la diada amb algunes baixes però així i tot van poder descarregar el 4de7 i el 3de7 i van tancar la diada amb el 5de6. 

A la Riera de Gaià, la Joves va fer-hi un bon paper amb el 3de9 amb folre i el segon 5de8 del curs que van estrenar la setmana passada a Torredembarra. Van tancar la diada amb el 2de8 amb folre que ja van fer-lo amb un lateral amb perspectives de ficar-hi un pis més amb les manilles del 2de9 amb folre i manilles. A la ronda de pilars van estrenar per primer cop el vano de sis, és a dir un pilar de sis al mig, dos de cinc i dos de quatre. 

Vella i Xiquets de Reus sumen les estrenes més destacades de la jornada castellera de dissabte

Al seu costat actuaven els Castellers d’Altafulla que tenien l’objectiu de repetir la clàssica de set mostrada a la diada de les Cultures de tot just fa una setmana. Van obrir la diada amb el 3de7 i van seguir amb el 4de7 que era el segon del curs. Van tancar la diada amb el 2de6. 

Els Xiquets de Tarragona van fer-hi una actuació plàcida amb els dos castells bàsics de vuit i amb el 7de7, renunciant ja en aquesta dida a un nou atac de 5de8. 

Estrena del 3de8 amb el pilar de la Colla Vella, la segona colla que el fa enguany. FOTO: Colla Vella

A les Vivendes de la Colla Vella, els de la camisa rosada van actuar-hi en solitari. A la cercavila van realitzar quatre castells de set, amb el 2de7 com a estructura més destacada. 

La Colla Vella tenia diverses baixes als troncs, però així i tot van poder fer un bon paper a l’actuació. A primera ronda van estrenar el 3de8 amb el pilar, castell que enguany només havia fet la Colla Joves. A segona ronda van descarregar un meritós 3de9 amb folre en solitari i van tancar la diada amb el 2de8 amb folre.

Temas

Comentarios

Lea También