Els alcaldes del Camp de Tarragona demanen mancomunar serveis per ser més competitius

També es va posar sobre la taula la necessitat d´allargar les legislatures per poder materialitzar propostes

19 mayo 2017 16:41 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Monestir de Poblet va ser ahir a la tarda l’escenari de la tercera jornada del procés de debat GovernsLocals.cat, que ha de servir per definir les futures lleis de règim local de Catalunya. Les reunions ja es van encetar divendres passat, 13 de gener, a Tortosa, van continuar dimecres a Barcelona i ahir va ser el torn del Camp de Tarragona.

Alcaldes, presidents d’entitats municipals i presidents dels consells comarcals del territori es van trobar per posar sobre la taula i repensar qüestions relacionades amb l’ordenació territorial, l’organització dels governs locals, així com les finances, un acte que va estar presidit per la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs.

Un dels aspectes reivindicats va ser la necessitat de mancomunar serveis i recursos humans, una mesura que podria dotar els ajuntaments de més competitivitat. Això permetria estalviar recursos, simplificar procediments, sumar inèrcies treballant cooperativament diversos ajuntaments i respectar la identitat dels mateixos municipis.

Quant a la durada de les legislatures, els assistents van mostrar un acord ampli en allargar-les a cinc o sis anys per tal de poder materialitzar durant el mandat les diverses propostes. «A l’administració, tots els processos són molt llargs, i és cert que un període de temps de quatre anys és molt just», explicava ahir a la tarda Meritxell Borràs.

També es posà sobre la taula si és necessari limitar el nombre de mandats que pot assumir una persona com a alcalde. En aquest punt, però, no hi va haver un consens ampli, ja que alguns assistents van matisar que en el cas d’un municipi petit «pot ser difícil trobar a una altra persona disposada a agafar el càrrec si, a més a més, la feina ja s’està fent bé».

Altres punts tractats van ser el millorament del sistema de finançament, més eines per garantir la participació i la necessitat d’un codi de conducte de càrrecs electes i de treballadors públics.


La base d’una futura llei
En total, GovernsLocals.cat preveu realitzar vuit debats. Fins ara se n’han fet tres, així que en queden cinc més. De cada un d’ells, es pren nota de les propostes sorgides i es plasmen en un document que es penjarà a Internet. A continuació, es farà un segon procés, aquest cop telemàticament, a través del qual s’arribarà a un document definitiu, que serà portat al Parlament i actuarà com a base per a la futura legislació de l’Administració local.

Comentarios
Multimedia Diari