Els bombers treballen en tres incendis a la Morera de Montsant, Masroig i la Bisbal del Penedès

La passada nit en van extingir dos a Alcover i Alforja

19 mayo 2017 23:21 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Bombers de la Generalitat estan treballant des d'aquest migdia en tres incendis que s'han declarat en poc espai de temps. El més important s'ha originat a les dues de la tarda a la zona d'Escaladei, dins el terme municipal de la Morera de Montsant però a prop de Poboleda. El foc  ha cremat garrofers, matoll i alzinar, afectant una superfície d'1,1 hectàrees. Fins el lloc s'han desplaçat set dotacions de bombers dels parcs de Falset, Cornudella de Montsant, Reus i Cambrils. També s'havien mobilitzat un helicòpter i dues avionetes, però no han fet cap descàrrega. Abans de les tres el flanc esquerra i el cap estaven controlats. A dos quarts de quatre el foc s'ha donat per estabilitzat.

Mitja hora més tard, a la mateixa comarca del Priorat, tornava a saltar l'alarma. En aquest cap les flames han afectat rostolls de vinya -en un bancal amb 100 metres linials de canyes- al terme municipal de Masroig, a la zona de Solans. Una hora més tard el sinistre ha estat controlat després de la intervenció de tres dotacions terrestres dels bombers dels parcs de Móra d'Ebre, Tortosa i Tivissa. Un helicòpter ha realitzat dues descàrregues, i cap les dues avionetes que s'havien activat inicialment. La superfície cremada és de 500 metres quadrats de canyes i arbrat.

Finalment, a tres quarts de tres s'ha rebut l'avís d'un altre foc, en aquest cas als marges de la C-51, a prop de l'entrada a la urbanització l'Esplai, a la Bisbal del Penedès. Una dotació del parc del Vendrell ha participat en l'extinció. S'han cremat 250 metres quadrats.

 

Durant la passada nit, el bombers van apagar dos incendis de vegetació que es van declarar als termes municipals d’Alcover i Alforja. El primer d’ells es va detectar cap a les vuit de la tarda a prop de la urbanització Serradalt, a la confluència de les carreteres C-37 i la TV-7421 –que uneix el Milà i Picamoixons-. Les flames van afectar canyes i vegetació diversa. S’hi van desplaçar fins a sis dotacions de bombers dels parcs de Tarragona, Reus i Valls, que van donar per estabilitzat el sinistre a les deu de la nit i per extingit, a les 00.23 hores. Es van cremar 4.000 metres quadrats en una zona propera a un incendi semblant que hi va haver el dia anterior. A l’indret hi havia masos propers, però en cap moment va haver perill que arribessin les flames.

Per una altra part, poc abans de dos quarts d’onze de la nit es va originar el segon incendi, a prop de la urbanització Portugal, a Alforja. Durant una hora i mitja hi van estar treballant els bombers de Cambrils. El foc va afectar 180 metres quadrats de rostolls.

 

Comentarios
Multimedia Diari