Els camins imprescindibles de les Muntanyes de la Costa Daurada

Els municipis de les Muntanyes de la Costa Daurada conformen un territori de paratges boscosos i agrícoles força diversos però amb un denominador comú: el seu encís rural i mediterrani.

12 septiembre 2019 08:48 | Actualizado a 13 septiembre 2019 17:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les Muntanyes de la Costa Daurada són un indret ideal per al turisme actiu: senderisme, escalada, BTT, touring, hípica, i moltes altres activitats. A més, els seus paisatges de contrastos ens regalen des d'extensos boscos fins a llargues platges, passant per una cultura i una tradició ben llunyana. Repletes de racons amb encant, de llocs que et deixen sense paraules quan els intentes descriure o explicar com et vas sentir a  l'admirar-los, les Muntanyes de la Costa Daurada són encisadores.

La xarxa de camins del Baix Camp us permet descobrir aquest territori al vostre ritme, gaudint del paisatge, els seus pobles i la seva gent. A través de la seva pàgina web (www.muntanyescostadaurada.cat/rutesapeu/ca ) podreu programar les vostres rutes a través de filtres específics com el municipi, la durada, la dificultat o la distància. Hi ha un total de 21 propostes que van des d’una ruta d’una o dues hores fins a una caminada per tota la comarca de 6 dies i d’altres per a caps de setmana que normalment es fan unint dues rutes que s’apleguen en algun punt.

Siguis com siguis, trobaràs els teus imprescincibles:

Si gaudiu d’un bon estat físic, la ruta de La mola de Colldejou, on arribareu fins al cim és una bona proposta, així com El Puig d’en Cama, Talaia del Camp o la ruta Del riu Brugent al cim de les muntanyes de Prades, us atraparan.

 

Si sou gourmets, segur que a més de fruir amb els paisatges naturals, la ruta Els paisatges de l’avellana o tanmateix Maquis entre avellanes us poden encantar. 

 

 

Si us agrada la història i voleu aprendre en els espais específics i en natura oberta, teniu un bon grapat de rutes per a triar: L’amagatall dels carlins, Les Muntanyes del Guerriller Carrasclet, El dip de Joan Perucho, Pel Sud de la Baronia, Els camins amarats d’història…

 

Si encara busqueu un grau més de calma per gaudir plenament del moviment slowlife, teniu Muntanyes amb vistes al mar, la ruta de Vilanova a les ermites o El cicle mediterrani.

 

 

Però si teniu un cap de setmana lliure en el que vulgueu viure la natura en profunditat i amb seguretat, teniu rutes tan interessants com: Els camins del baró d’Escornalbou, Quatre paisatges i un camí, La Terra del dips, l’Essència mediterrània entre oliveres i avellaners,… 

 

 

Siguis com siguis, tens una ruta que t’espera!

 

 

Comentarios
Multimedia Diari