Els cinc millors baristes de Tarragona competiran dimarts a Cambrils

Els participants hauran depreparar en 16 minuts quatre especialitats

19 mayo 2017 19:35 | Actualizado a 21 mayo 2017 20:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els cinc millors baristes de les comarques de Tarragona competiran dimarts vinent a Cambrils al Campionat Barista 2016, organitzat pel Fòrum Cultural del Cafè i Medalla de Oro de Cafès Brasilia. Començarà a les deu del matí i tindrà lloc a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils. Cadascun dels participants, tots ells formats i especialitzats en el servei i preparació de begudes amb cafè, hauran de preparar en 16 minuts quatre especialitats: un espresso, un cappuccino latte art, un combinat de creació pròpia prenent com a base l’espresso, utilitzant alcohol, i un combinat de creació pròpia amb cafè però sense alcohol.

Aquest és un exercici ple d’espectacularitat i imaginació, on es poden veure laborioses tècniques de preparació i on es proposen originals combinacions amb el cafè com a protagonista. Un equip de jutges homologats pel Fòrum Cultural del Cafè avaluarà la tècnica, la qualitat i l’originalitat de les seves propostes i determinarà quin són els millors professionals tarragonins en matèria de preparació i servei de cafè.

Els dos primer classificats competiran al Campionat Barista de Catalunya, i d’aquesta competició en sortirà el representant català a la final del Campionat Barista d’Espanya.

El Campionat Barista de Tarragona està organitzat per Fòrum Cultural del Cafè i Medalla de Oro de Cafès Brasilia, amb el patrocini de Procafé, i la col·laboració de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la província de Tarragona, l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils; i les empreses Brita i Azaconsa.

El Fòrum Cultural del Cafè organitza anualment el Campionat Nacional Barista, d’àmbit estatal, on es convoca a representants de totes les autonomies. Els guanyadors de cada un dels campionats autonòmics, competeix pel títol absolut a la final estatal d’aquest campionat. L’objectiu d’aquestes competicions és divulgar la cultura del cafè i prestigiar la figura del Barista com a professional i expert en cafè de qualitat.

El barista és el sommelier del cafè. Aquesta definició és la més acceptada per tots els països que, com el nostre, estan treballant en la professionalització del servei de cafè.

Comentarios
Multimedia Diari