Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els gegants neolítics de l’Espluga de Francolí celebren 10 anys

L’aniversari dels gegants se celebrarà amb una cercavila i aplegarà més de 40 gegants i 500 geganters i grallers

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge dels gegants i nans a la Festa Major de l’any passat. Foto: CEDIDA

Imatge dels gegants i nans a la Festa Major de l’any passat. Foto: CEDIDA

Els gegants de l’Espluga de Francolí, Gorg i Spluc celebren 10 anys. L’aniversari es commemorarà amb una gran trobada gegantera, sense precedents a l’Espluga, que aplegarà més de 40 gegants i més de 500 geganters i grallers d’arreu de Catalunya, una commemoració que l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans completarà el 27 de juliol amb el naixement dels gegantons Terra i Pastor, que representaran els dos fills preadolescents del Gorg i l’Spluc; tot plegat, amb el suport de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí.

L’acte s’inclou en el programa de la Setmana de la Joventut que organitzen l’Ajuntament de l’Espluga, l’Associació Juvenil Auvënguen i el PIJ Francolí, i aplegarà a la vila figures d’arreu de Catalunya, procedents sobretot del Camp de Tarragona, la plana de Lleida, les comarques de Barcelona i el Moianès, d’on vindran uns dels altres gegants prehistòrics de Catalunya, el Toll i la Teixonera, nascuts justament fa també 10 anys, el 22 d’abril de 2007.

La majoria de poblacions que estaran representades a l’acte són viles i ciutats que els gegants Gorg i Spluc han visitat en aquests 10 anys d’història. Això farà que a partir de les 6 de la tarda d’avui a la plaça Montserrat Canals de l’Espluga es comenci omplir de gegants de tot tipus, geganters i grallers. A dos quarts de 7 de la tarda tindrà lloc una cercavila que s’iniciarà a l’Església.

Comentarios

Lea También