Els gegants neolítics de l’Espluga de Francolí celebren 10 anys

L’aniversari dels gegants se celebrarà amb una cercavila i aplegarà més de 40 gegants i 500 geganters i grallers

22 julio 2017 15:16 | Actualizado a 22 julio 2017 15:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els gegants de l’Espluga de Francolí, Gorg i Spluc celebren 10 anys. L’aniversari es commemorarà amb una gran trobada gegantera, sense precedents a l’Espluga, que aplegarà més de 40 gegants i més de 500 geganters i grallers d’arreu de Catalunya, una commemoració que l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans completarà el 27 de juliol amb el naixement dels gegantons Terra i Pastor, que representaran els dos fills preadolescents del Gorg i l’Spluc; tot plegat, amb el suport de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí.

L’acte s’inclou en el programa de la Setmana de la Joventut que organitzen l’Ajuntament de l’Espluga, l’Associació Juvenil Auvënguen i el PIJ Francolí, i aplegarà a la vila figures d’arreu de Catalunya, procedents sobretot del Camp de Tarragona, la plana de Lleida, les comarques de Barcelona i el Moianès, d’on vindran uns dels altres gegants prehistòrics de Catalunya, el Toll i la Teixonera, nascuts justament fa també 10 anys, el 22 d’abril de 2007.

La majoria de poblacions que estaran representades a l’acte són viles i ciutats que els gegants Gorg i Spluc han visitat en aquests 10 anys d’història. Això farà que a partir de les 6 de la tarda d’avui a la plaça Montserrat Canals de l’Espluga es comenci omplir de gegants de tot tipus, geganters i grallers. A dos quarts de 7 de la tarda tindrà lloc una cercavila que s’iniciarà a l’Església.

Comentarios
Multimedia Diari