Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els hospitals Santa Tecla i del Vendrell, espais per donar sang

La primera jornada de donacions al centre tarragoní serà a partir de demà, 1 de febrer

Diari de Tarragona

Whatsapp
Santa Tecla i el Vendrell també es convertiran en espais de donacions del Banc de Sang. Foto: dt

Santa Tecla i el Vendrell també es convertiran en espais de donacions del Banc de Sang. Foto: dt

La Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla fa un pas endavant en la seva col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits de Catalunya amb la posada en marxa de dos espais de donació mensuals a l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona i a l’Hospital del Vendrell.

A partir d’aquest mes de febrer els dos centres acolliran, un dia fix de cada mes, punts de recollida de donacions del Banc de Sang i Teixits amb l’objectiu de facilitar l’accés a la donació de sang a la seva població de referència, als familiars dels pacients ingressats i al col·lectiu professional dels centres sanitaris.

En el cas de l’Hospital Santa Tecla de Tarragona, els dies establerts són el primer dijous de cada mes, de 9 a 14 hores, a partir de demà, dia 1 de febrer. A la sala d’actes de la planta -1.

Pel que fa a l’Hospital del Vendrell, s’ha establert l’últim dilluns de cada mes, de 10 a 14 hores, a partir del 26 de febrer. A més, alguns dies puntuals la donació continuarà oberta a la tarda i es farà també donació de plasma. A la sala d’actes Ernest Lluch.

El director de l’Hospital de Santa Tecla, Xavier Oliach, destaca que la presència d’un punt de donació al centre assistencial «referma la nostra voluntat de servei, solidaritat i compromís amb les persones malaltes, una línia d’actuació que ha marcat la nostra institució al llarg del temps. També ens permet facilitar als familiars dels pacients i a la població de Tarragona l’accés a la donació de sang en un lloc cèntric com és la Rambla Vella». 

Per a Josep Mercadé, director de l’Hospital del Vendrell, «habilitar un espai de donació és molt important per al centre i els seus professionals. Consolida la referència assistencial de l’hospital entre la ciutadania del Baix Penedès, que ara ja podrà fer donacions de sang de manera regular sense haver de desplaçar-se, i a més contribueix a estimular la solidaritat entre la població de la zona».

L’any 2017 van donar sang a les comarques de Tarragona 31.314 persones, un 4% més que l’any anterior, quan en van donar 30.094

Fins ara, a les comarques de Tarragona es podia donar sang, a més de les col·lectes mòbils, als hospitals Joan XXIII de Tarragona (de dilluns a dissabte, de 9 a 14 hores. Les tardes de dilluns, dimecres i divendres, de 16 a 20 hores), al Sant Joan de Reus (dimarts, dimecres i dijous, de 9 a 14 hores; dimarts i dijous a la tarda, de 16 a 20 hores) i al Verge de la Cinta de Tortosa (dijous laborables, de 9 a 14 i de 15 a 19 hores). 

A banda dels dos centres de la Xarxa de Santa Tecla, el Banc de Sang també posarà en marxa un espai de donació a l’Hospital Pius de Valls, el primer dimarts de cada mes, de 10 a 14 hores, a partir del 6 de febrer.

Amb l’obertura regular de tots aquests espais de donació es vol facilitar la donació de sang a tres poblacions que sumen més de 126.000 potencials donants. 

Temas

Comentarios

Lea También