Els marxants temen per termini de les obres del passeig dels Caputxins de Valls

Està previst que s’allarguin fins al pròxim mes de febrer. Els paradistes estan situats en diferents punts de la ciutat

19 septiembre 2019 13:10 | Actualizado a 19 septiembre 2019 16:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les obres d’urbanització i reforma integral del passeig dels Caputxins avancen en normalitat. Està previst que finalitzin al pròxim mes de febrer, però els marxants estan preocupats pels terminis.

«Tenim por que s’allarguin més les obres. Amb tot ens hem d’adaptar a les circumstàncies i ens hem d’adaptar», va remarcar un dels marxants de la plaça dels Quarters de Valls i va afegir que «volem estar al passeig dels Caputxins com abans».

Des de finals de juliol, la quarantena de parades de roba estan repartides entre la plaça del Pati, la plaça dels Quarters i al carrer Germans Sant Gabriel. En canvi, els dissabtes, amb un número inferior de parades, el mercat de la roba se situa només a la plaça del Quarter.

L’Ajuntament, amb l’objectiu de facilitar l’estacionament i la mobilitat durant les obres, han establert que tots els dimecres de mercat, es pugui aparcar per només 2 euros tot el dia a l’aparcament soterrat del Pati, després de l’acord assolit amb l’empresa Empark, concessionària del servei. Josep Lorenz que té una parada de roba a la plaça del Pati, apunta que «nosaltres estem satsifets. Hem perdut clients però també n’hem guanyat de nous.

Per exemple gent que passa a fer gestions al banc o altres comerços», i afegeix que «ara és una mala època pel que fa a les vendes. Esperem que hi hagi un repunt en les pròximes setmanes». Un altre paradista de roba a la plaça dels Caputxins lamenta que «des de que estem a la nova ubicació ens han baixat les vendes fins a un 50%, i paguem el mateix que abans. Ens hem d’adaptar tots plegats però ens agradaria tornar el més aviat possible al passeig dels Caputxins ja que aquí estem estrets», i afegeix que «sembla que hi hagin tres mercats ara i al principi no teníem lloc per descarregar els productes». Dolores, una altra paradista de roba a la plaça del Pati diu que «nosaltres abans estàvem a la plaça dels Quarters però ens han canviat al Pati. Ara estem millor».

Les obres al passeig dels Caputxins i als carrers Sant Magí i Francesc Rodon i Queralt es corresponen a la segona fase de l’execució del projecte de reforma integral que s’estan efectuant al centre de Valls. Amb un pressupost d’1.346.000 euros, l’actuació inclou la reforma de la carretera del Pla entre les places de la Font de la Manxa i de la Creu, una obra que es va iniciar el mes de març i que aquesta setmana s’ha deixat pràcticament enllestida. Aquesta via s’ha obert ja al trànsit per facilitar la mobilitat, tot i que encara resten detalls d’acabats, així com l’asfaltatge definitiu.

Tercera fase

El projecte, en una tercera fase i un cop hagin finalitzat les obres al passeig dels Caputxins i als carrers Sant Magí i Francesc Rodon Queralt, preveu també la reforma dels carrers d’en Veciana, Maria Codina i Priorat del Lledó.

Es preveu que l’execució completa de les obres acabi a finals de febrer, amb una reforma urbanística integral d’aquesta zona neuràlgica de la ciutat de gairebé 11.000 m2 que inclou a més la renovació i modernització dels serveis públics d’aigua, clavegueram i enllumenat.

A la zona de Caputxins el projecte sobresurt per posar en valors els elements patrimonials d’aquest històric passeig de 185 metres de longitud.

Comentarios
Multimedia Diari