Els portals de les cases s’obren per donar a conèixer el Trepat

La Festa del Trepat celebra enguany el desè aniversari i serveix per donar a conèixer aquesta varietat autòctona de la Conca. Fins demà el municipi de la Conca s’omplirà de vi, música i art

15 junio 2019 06:32 | Actualizado a 15 junio 2019 06:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Festa del Trepat de Barberà de la Conca enguany està d’aniversari. I és que celebren deu anys d’aquest esdeveniment. L’Associació de la Festa del Trepat ha organitzat un cap de setmana llarg ple d’activitats vinculades al món del vi, l’art i la cultura.

Els vins elaborats amb la varietat típica de la Conca de Barberà, el trepat, hi són presents de la mà de 18 cellers que compartiran portals del municipi amb 18 artistes de diferents disciplines. «Alguns artistes els hi agrada aquest format de la mostra, i volen repetir», afirma la responsable de comunicació de la Festa del Trepat, Eulàlia Capellas. Així doncs els portals de les llars obren de bat a bat per oferir degustacions gastronòmiques i activitats variades. Com ja s’ha fet a les darreres edicions, es dedica la festa a un motiu diferent. Aquest any es fa  un homenatge a les persones. Aquelles que durant aquests anys han fet possible la celebració de la Festa. 

Ahir al vespre es va donar el tret de sortida amb el pregó i la ianuguració. Tot seguit al pati del castell, hi va haver un concert d’aniversari amb degustació de vins, tapes i la música en directe de Leit Motiv Cover Band. Centenars de veïns i gent de la comarca es va apropar a Barberà de la Conca. 

Avui i demà durant tot el dia hi haurà la mostra de Vi+Art i els visitants podran realitzar la ruta pels portals més emblemàtics pels carrers de Barberà. Cada portal allotja un celler i un artista. Aquest maridatge és un dels principals èxits d’aquesta festa que any rere any s’ha consolidat i que la fa única i diferent. 

Simultàniament a la mostra, s’han programat multitud d’actes que complementen la festa i asseguren una edició d’allò més entretinguda. Els cellers aprofiten per fer presentacions de vins i maneres de vinificar el trepat. 

Gran varietat d’actes
També es faran moltes més activitats com la visita a vinyes de trepat, recitals de poesia, tallers realitzats pels mateixos artistes, oferta gastronòmica de tapes, exposicions, trobades de col·leccionistes i activitats per als més petits al portal infantil, entre d’altres. Al migdia i per agafar forces,  fideuada popular  a la plaça de l’Ajuntament. Avui dissabte, a partir de les sis de la tarda i fins ben entrada la nit arrenquen tot un seguit d’espectacles i concerts per a totes les edats que es faran a diferents places i que acabaran al pati del Castell Templer amb els concerts de The Swing Cats del Taller de Músics i el grup de versions local Moska Gat.  

Pel que fa els visitants, l’organització espera reunir centenars de visitants de Catalunya, i també de la comarca de la Conca de Barberà. És una festa que va dirigida sobretot al públic familiar i alhora serveix per donar a conèixer el Trepat. «La gent del Barcelonès té molt d’interès per aquest tema. A més també hi ha un grup de València que mai falla», explica Eulàlia Capellas. També per l’ocasió diferents entitats del poble col·laboren elaborant tapes pels diferents carrers del municipi. 

De fet, semblava que la festa es perdria degut a la falta de relleu. «Finalment ho hem aconseguit i moltes persones del municipi s’han animat. Per nosaltres això és una alegria», assegura Eulàlia Capellas, la responsable de comunicació i afegeix que «la festa involucra a tot el municipi».

Comentarios
Multimedia Diari