Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els usuaris de la deixalleria de Valls tindran descomptes al rebut de la brossa

Les reduccions podrien arribar al 25% en aquelles persones que realitzin un mínim de 6 aportacions durant el 2016, mentre que les que en facin 3 obtindran rebaixes del 20%

Montse Plana

Whatsapp
La deixalleria de Valls es troba al carrer Basters, 11, del Polígon Industrial. Foto: Aj. Valls / Pere Toda

La deixalleria de Valls es troba al carrer Basters, 11, del Polígon Industrial. Foto: Aj. Valls / Pere Toda

Aquelles persones que utilitzin la deixalleria de Valls de forma habitual durant aquest any 2016, obtindran un descompte sobre la taxa de residus de 2017 que podria arribar al 25%, és a dir, un estalvi de gairebé 30 euros.

Aquesta és una mesura que ha adoptat la Regidoria de Territori i Medi Ambient de l’Ajuntament de Valls a través de la modificació de l’ordenança fiscal de la taxa de recollida de residus.

L’objectiu és aconseguir beneficis ambientals tot incrementant la recollida selectiva, que a Valls s’ha mantingut en els últims anys entorn del 40%.

A més, la mesura també pretén que la ciutat rebi una major aportació del cànon de residus de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), un cànon que es distribueix entre aquells municipis que millor fan la recollida selectiva. «L’import rebut serveix per compensar part de les despeses del servei i, per tant, ajuda que no s’encareixi la recollida», s’assenyala des de la Regidoria.

El descompte que els vallencs obtindran a través d’aquesta mesura anirà en funció del nombre de vegades que utilitzin el servei. L’estalvi pot arribar al 25% si l’usuari fa un mínim de 6 aportacions anuals, mentre que si s’utilitza el servei un mínim de 3 vegades, el descompte serà del 20%. Aquestes aportacions hauran de tenir un pes mínim total de 5 quilograms.

Els residus que es tindran en compte seran aquells que siguin acceptats per la deixalleria, com els olis vegetals, plàstics o palets, i tots aquells materials aprofitables per ‘Mobles solidaris’.

Es tracta d’un projecte que a través de Serveis Socials de l’Ajuntament, Càritas i la Creu Roja proveeix les persones més necessitades amb mobles que encara poden ser reutilitzats i que s’obtenen a través de la deixalleria o el servei de recollida d’andròmines. Els residus que disposen de contenidors de recollida selectiva al carrer, en canvi, no es tindran en compte.

Els usuaris obtindran un justificant per part de l’empresa gestora de la deixalleria cada vegada que hi aportin residus, i on constarà l’adreça de l’habitatge amb dret a bonificació. Un cop finalitzi l’any, els interessats hauran de presentar una instància durant el mes de gener de 2017 a l’Ajuntament de Valls per tal de sol·licitar el descompte i adjuntar-hi els justificants originals.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También