Els veïns d'Alcover adopten artistes

Diverses disciplines. Música barroca, pintura i circ estan presents a l’espectacle ‘Seasons Circus’

16 octubre 2019 09:50 | Actualizado a 16 octubre 2019 10:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

«L’experiència és molt bona. El veiem a l’hora d’esmorzar, i a vegades sopem junts i ens explica la seva vida com artista», va afirmar, la veïna d’Alcover, Mònica Moreno qui ha acollit un dels artistes de la companyia a casa seva.

«Teníem una habitació lliure i ens va semblar una bona idea que passés uns dies amb nosaltres, ja que estaven buscant famílies que els acollissin. Pel que fa a l’idioma és de València, i no tenim cap problema per comunicar-nos», va afegir Moreno.

Bona part de la companyia Le Tendre Amour ha estat allotjada en diverses cases del municipi així com algunes localitats del voltant. Els artistes, després de les jornades d’assaig al Convent de les Arts, es desplacen fins a les llars d’acollida i conviuen amb les famílies, de manera que s’aconsegueix un ric intercanvi cultural i social de forma recíproca. Aquesta acollida finalitzarà aquest dissabte coincidint amb la darrera de les dues funcions obertes al públic que la companyia durà a terme a Alcover.

«L’experiència és molt bona. En altres països això sempre es fa ja que a vegades no hi ha suficientment pressupost per als artistes. Aquí a Espanya no estan tan acostumats a fer tot això, i el mateix passa a França», remarca el músic de la companyia, Juan Ullibarri que és de Luxemburg, i va afegir que «al principi als nens de la casa els va xocar que jo hi sigués ja que estic a la seva habitació, però ara ja s’han acostumat i no hi hagut cap problema».

«Estem fora pràcticament tot el dia, però el procés de creació és molt bo», va destacar el director de l’obra, Adrian Schvarztein.

Com a agraïment pel gest d’acollir, cada llar disposarà de dos abonaments per gaudir de tots els espectacles de música, teatre, dansa i circ de tardor del Convent de les Arts. Era la primera vegada que el municipi d’Alcover demanava els veïns i veïnes una llar per acollir els artistes.

Una desena d’artistes

El passat diumenge 6 d’octubre, una desena d’artistes provinents d’Argentina, Lituània, Itàlia, Cuba, Estats Units o el Canadà, van arribar a Alcover per tal d’iniciar un intens treball de posta a punt de l’espectacle de circ i música barroca Seasons circus.

Aquest xou va ser present el 2015 al Festival de Nadal de Graz, omplint les setze representacions realitzades. Aquest mateix mes d’octubre, la companyia portarà aquest espectacle fins a Mèxic, motiu pel qual han escollit el Convent de les Arts per tornar a posar en funcionament la proposta amb un nou repartiment pel que fa als artistes de circ.

A Seasons Circus l’escenari es converteix en un bulliciós mercat del segle XVI on la vida està present en tota la seva rica varietat. Sense paraules, s’expliquen històries sobre amor, passió, coratge i canvi.

El públic emprèn un llarg viatge en el temps, recorrent les quatre estacions que serveixen per representar el cicle de la vida. Dolor, felicitat, ràbia, eufòria: tota emoció es comunica a través del moviment i del color sonor.

L’espectacle Seasons Circus de la companyia Le Tendre Amour es podrà veure al mateix Convent de les Arts demà dijous a les vuit del vespre, i aquest dissabte, a les cinc de la tarda, dins els actes de la Festa Major d’Alcover.

Les entrades per a l’espectacle Seasons Circus es poden adquirir a la Casa de Cultura Ca Cosme d’Alcover així com a la pàgina web www.conventarts.cat.

Comentarios
Multimedia Diari