Els veïns de Valls escolliran en quines millores invertir 250.000 €

La nova edició dels pressupostos participatius presenta un total de 36 propostes. Els ciutadans podran votar online o per telèfon els diferents projectes des del 14 de desembre

02 diciembre 2020 20:20 | Actualizado a 03 diciembre 2020 06:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Valls enceta un any més una nova edició dels pressupostos participatius. Mitjançant el seu vot, els ciutadans podran tornar a decidir com invertir diners municipals entre diversos projectes. Enguany s’han destinat a aquesta iniciativa un total de 250.000 euros, la xifra més elevada des de la seva implantació l’any 2017. L’Ajuntament ha presentat un total de 36 propostes dividides en diferents àrees per facilitar-ne la consulta. Els projectes queden englobats en les categories d’infraestructures, actuacions de mobilitat, d’entorn natural i espais de convivència. El material de difusió imprès s’enviarà a totes les llars amb les 36 propostes a votació, s’ha inclòs un codi QR que permet obtenir el certificat digital IdCat Mòbil en només un minut.

Els vallencs que vulguin escollir quins projectes consideren més importants per a la ciutat podran votar entre el 14 de desembre i el 17 gener. «Enguany anem una mica tard perquè vam haver d’aturar els processos de treball intern a causa de la pandèmia», va explicar el regidor de Participació Ciutadana, Jordi Cartanyà.

Votació no presencial

La situació sanitària, a més, ha obligat a canviar el sistema de votació, que no serà presencial. Es podrà fer via online (www.valls.cat)amb un certificat digital o a través d’una trucada telefònica al 629528650, per a aquelles persones que no tinguin coneixements informàtics. Podran votar els majors de 16 anys empadronats a Valls.

Un cop acabi la votació es triaran els projectes que més èxit hagin tingut per a dur-los a terme durant el proper any. El regidor es va mostrar molt satisfet amb la partida econòmica que s’ha destinat aquest any, ja que «és més del 10% del pressupost d’inversions de l’Ajuntament», va recordar.

Dels 12 projectes escollits per la ciutadania en els tres processos participatius celebrats des de l’any 2017 han estat executats un 58%.

Comentarios
Multimedia Diari