Els veïns del Barri Antic demanen més serveis i ser un barri autosuficient

«Veure, viure i compartir el barri en positiu», aquest és una de les apostes del nou equip de treball de l’Associació del Barri Antic de Valls. Un dels eixos que s’han marcat és l’autosuficiència: tenir més serveis i que la gent hi visqui bé

17 julio 2019 07:29 | Actualizado a 17 julio 2019 07:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Fa unes setmanes que hi ha noves cares a l’equip de treball de l’Associació del Barri Antic de Valls. Amb el lema «Veure, viure i compartir el barri en positiu», volen seguir la feina que han fet en els darrers anys els seus companys. La primera aposta és «transformar la imatge que es té del barri». Les membres de l’equip de treball apunten que «no sabem qui viu a les cases, i ens volem donar a conèixer. Sabem que hi ha molta diversitat i a més hem d’esprémer tota la riquesa que tenim». Així doncs, obren les portes a formar part del Barri qualsevol persona.


Un altre dels eixos de treball que s’han marcat és l’autogestió. «Volem viure bé al barri, i estaria bé que hi haguessin més supermercats, forn de pa, i la recollida de brossa. En definitiva, tots els serveis perquè sigui un barri autosuficient», diu una de les membres de l’equip de treball, Lurdes Quintero, i afegeix que «hi ha molta gent gran, i només es poden desplaçar a peu. Per tant, els circuits quotidians haurien de ser curts».

 
Un altra de les reivindicacions històriques és el Centre Cívic. «És una necessitat i a més ajudaria a dinamitzar el Barri», afirma una altra de les membres de l’equip de treball, Núria Cardona. «Ens agradaria tenir un espai i fins i tot compartir-lo amb altres associacions», assegura una altra de les membres, i afegeix que «esperem que sigui una realitat ben aviat». No obstant, el nou equip de govern de l’Ajuntament de Valls s’ha marcat diferents projectes com el Casal Cívic a Ca Xapes, la seu de l’Escola de Música Robert Gerhard, la comissaria de la Policia Local, el Centre Cívic al Barri Antic, la Casa de la Festa, la recuperació de les muralles medievals, entre altres. El Museu Casteller està previst que obri a finals d’estiu. «Creiem que el Museu en sí sol no transformarà el barri, i s’haurà de fer alguna cosa respecte això». Un dels punts que pot ajudar a la revitalització és el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Un document que prioritza, entre altres aspectes, la recentralització urbana del nucli antic i que, després d’anys de retard, es va aprovar per unanimitat a finals d’abril. Ara s’espera la ratificació oficial de la Generalitat per impulsar una guia que definirà el futur urbanístic de Valls.

Amb tot seguiran amb la taula de seguiment que van començar els antics companys, i que diuen que ha estat positiu -sobretot pel que fa el tema d’habitatge-. També estan a l’espera de reunir-se amb el nou govern de Valls per abordar diferents temes. Aquests dies, l’Associació del Barri Antic està treballant juntament amb el Portal Nou la seva festa del barri que se celebrarà a finals d’estiu. «Esperem que s’apropi molta gent», conclouen.

Comentarios
Multimedia Diari