Els veïns demanen més zones gratuïtes per aparcar al centre de Valls

Una de les zones on es noten a faltar més és al voltant del passeig de l’Estació. L’Ajuntament recorda que a la ciutat hi ha 940 places de zona blava i 1.120 que no es paguen

27 agosto 2019 11:23 | Actualizado a 27 agosto 2019 11:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Aquests dies costa trobar un lloc per aparcar a Valls», deia una veïna de Valls que portava 20 minuts buscant un lloc aprop del Centre d’Atenció Primària a Valls, al carrer Avenir -un dels eixos comercials de la ciutat-.

I és que durant aquest mes d’agost no es paga en zona blava en cap carrer de la capital de l’Alt Camp.  Al juliol era gratuït a la zona del Vilar. «Aquesta iniciativa és un encert. Ho haurien d’allargar», afirmava una veïna de Bràfim que venia a Valls a comprar i afegia que «al centre històric hi ha més aparcaments gratuïts, en canvi al carrer Avenir o Vallvera s’ha de pagar i no ho veig bé».

«Falten zones blanques a Valls. Jo sempre vinc a comprar al carrer Avenir i he de pagar, i no em sembla bé», assegura un veí.

«Hem d’aprofitar els últims dies que no es paga zona blava a Valls. S’acaba aquest diumenge», explicava la Cecília, una altra veïna que anava a comprar.

Des del consistori recorden que a Valls hi ha 940 places de zona blava. Estan ubicades al carrer Abat Llort, a l’Avenir, al Bisbe Palau al passeig dels Caputxins, al Portal Nou, al passeig de l’Estació, a la plaça del Quarter, als carrers Sant Antoni, Santa Úrsula, a la Vallvera i al Vilar. 

Pel que fa als aparcaments gratuïts hi ha 1.120 places que estan distribuïdes al Barri Antic, a la Cooperativa, Mossèn Martí,Creu Roja, Vilar, Molls de l’Estació, Pont d’en Cabré, Hort del Carme, als barris del Fornàs i Santa Úrsula. 

Des de fa un any hi ha una aplicació per pagar la zona blava amb el mòbil

«Entenc que hi hagi zones blaves però al centre de la ciutat n’hi hauria d’haver menys, per exemple al passeig de l’Estació», puntualitza un veí. Des de l’Ajuntament posen facilitats a l’usuari. Aquest mes d’agost la zona blava a Valls és gratuïta, i des de fa un any hi ha una aplicació que et permet pagar amb el mòbil: IparkMe. L’aplicació està dissenyada per oferir informació sobre la ubicació de les zones d’estacionament, la densitat d’ocupació i les tarifes i descomptes disponibles per poder escollir on aparcar millor, així com accedir a bonificacions a través dels comerços de la ciutat. A més, ofereix l’opció d’ampliar el temps d’aparcament des de qualsevol lloc amb dos simples clics i sense haver d’anar al parquímetre. 

Fins i tot, l’usuari rep una alarma al mòbil si el temps d’estacionament està a punt de finalitzar i pot ampliar-lo fàcilment. En el cas de denúncia, també des de la mateixa aplicació es pot efectuar el pagament.També existeixen les targetes T-25, dirigides a persones que estudien o treballen a Valls. Tenen un saldo i serveixen per pagar en zones blaves de la ciutat.

«Jo utilitzo l’aplicació i és molt còmode ja que et facilita pagar», diu la Rosa una usuària de Puigpelat i afegeix que «per exemple a la zona del Vilar durant l’any es paga fins les nou del vespre i això no ho trobo bé». 

La zona del Vilar s’hi concentren restaurants, el cinema, i el pavelló Joana Ballart. L’aparcament del Vilar al matí sempre és gratuït i durant els mesos de juliol i agost també. Un fet que han valorat positivament els usuaris. 

La resta de l’any és zona blava de dos quarts de cinc de la tarda fins a les nou del vespre.

Comentarios
Multimedia Diari