Engega l'Escola Municipal d'Arts Integrades, un centre pioner

És un projecte ampliat que té l'origen en la idea inicial proposada fa anys d'escola de música municipal

19 mayo 2017 22:18 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A la Riera de Gaià es posa en marxa l’Escola Municipal d’Arts Integrades (EMAI) amb la pretensió de comptar amb un centre en el qual es puguin desenvolupar activitats artístiques diverses adreçades a totes les edats i interessos, un espai on es puguin desenvolupar aspectes creatius i aproximar-se a l’art. Aquest es troba ubicat a l’edifici de les escoles velles, instal·lacions que el consistori rierenc cedeix per revitalitzar els espais existents i donar ús al centre per integrar-hi els ensenyaments artístics, en un futur immediat.

L’EMAI es fonamenta en un model holisticoecològic tant en l’àmbit pedagògic com de gestió i organització, un model que, a grans trets, entre altres aspectes ha d’integrar totes les arts: escèniques, visuals i plàstiques, música, literàries... Fomentar les seves teràpies: musicoteràpia, artteràpia, dansa teràpia, i potenciar les arts al territori.

L’escola és municipal, i l’Ajuntament de la Riera de Gaià dóna suport a la implantació del projecte «Model Holístic integral de les Arts» realitzat per l’Àngels Torras, lliurat desinteressadament a l’Ajuntament (atesa la vinculació que té amb el poble). La implantació del projecte, inicialment la durà a terme l’empresa Gestió Artística-Integral de les Arts (GAIA).

Com funcionarà

De fet, l’EMAI ha iniciat la seva activitat l’abril de 2015 i s’estructura mitjançant curos escolars de setembre a juny.

Es realitzen preinscripcions i matrícules com en qualsevol altre centre educatiu, amb la diferència «que tenim matrícula viva» (sempre que l’organització dels grups ho permeti) assenyalen des de la direcció, per afegir que, «actualment estem donant a conèixer l’oferta formativa del curs 2015-2016».

Durant el juliol es realitzen activitats pels infants com el Casal de les Arts i l’Escola d’Estiu, cursos de formació permanent del professorat reconeguts pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Amb això es pretén cobrir les necessitats en l’àmbit artístic del territori, pel que fa a formació continuada del professorat.

Al llarg de l’any es realitzen tallers de formació i assessorament dirigits a col·lectius professionals d’àmbits diversos.

Hi pot accedir qualsevol persona sense limitació d’edat, iniciada o no, en les arts. Una de les prioritats de l’equip de professionals és establir relacions amb els centres educatius que hi ha al poble, el teixit associatiu, i la interrelació amb els municipis veïns.

Comentarios
Multimedia Diari