Enrenou a la Pobla de Montornès per l'augment del rebut de l´aigua

L´increment es deu a la nova quota de servei i a l´augment de tarifes i cànons aplicats per l´Agència Catalana de l´Aigua (ACA)

19 mayo 2017 20:21 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Al municipi de la Pobla de Montornès, els imports del darrer rebut pel consum de l’aigua ha causat enrenou entre el veïnat, tant al nucli del poble com a les urbanitzacions, un fet que els ha agafat per sorpresa.

La factura és emesa amb periodicitat trimestral i els pobletans s’han vist «sorpresos» per la substancial pujada del seu import. Per exemple, des d’un dels comerços més cèntrics del poble comenten que l’any passat, en ple estiu–que és quan més aigua es gasta– «pagàvem 120 euros, i aquest darrer rebut puja 200 euros».

Ho corrobora una altra de les persones amb activitat econòmica, de fa anys, a la Pobla: «Jo no arribava a consumir el mínim al despatx, però amb la reducció del barem estipulat, ara hi hauré d’afegir calés».

En un altre indret del municipi, i recollint les queixes d’un negoci instal·lat a la urbanització Castell de Montornès asseguren que el fort increment ve donat per la incorporació a la factura d’un impost fix de 22 euros i que el consum mínim fixat en 28 metres cúbics «ara aquest s’ha rebaixat a 17 metres cúbics, per la qual cosa, a partir d’ara, es paga un euro més per cada metre cúbic excedit».

Tot plegat és una mostra del desconcert que hi ha en aquests moments, des de divendres passat, a la Pobla de Montornès, en què va esclatar la nova factura de l’aigua. Molts es volen informar degudament per saber què ha passat i saber fins a quin punt «tot és legal». D’altres parlen de «trumfos amagats» i se senten enganyats.

L’empresa FCC Aqualia SA, és qui té la concessió d’explotació del servei d’aigua a la Pobla de Montornès i com a conseqüència del malestar que ha generat el darrer rebut emès per aquesta empresa privada, l’Ajuntament de la localitat ha redactat un comunicat aclaridor.

L’Ajuntament remarca que els rebuts de l’aigua no són de dependència municipal. Explica que l’augment reflectit es deu a la nova quota de servei, en substitució de l’anterior sistema de facturació, «com és habitual en la resta de companyies de subministraments». Afegeix que el preu final de la factura també ve provocat per l’augment de tarifes i cànons aplicades per l’Agència Catalana de l’Aigua.

D’altra banda, l’Ajuntament de la Pobla ha volgut deixar clar que l’augment de la tarifa aplicada ha estat retingut i la seva entrada en vigor s’ha demorat fins ara, «ja que ja no ha estat possible demorar-ho més en el temps» atès que no és competència de l’Ajuntament, «tot i que vetllem per garantir els serveis», com és en aquest cas.

Cal recordar que la manca de cabal als pous per a l’abastiment d’aigua va obligar l’estiu passat a transportar-ne a través de camions cisterna al dipòsit de Castell de Montornès.

 

El nou pou

Precisament amb l’objectiu de posar remei a les deficiències en el subministrament d’aigua que es produeixen preferentment a l’estiu, Aqualia va concloure a finals d’octubre passat els treballs de perforació i aforament del nou pou situat a la zona de Rubials, l’antic nucli abandonat de fa anys,

Amb una fondària de 180 metres i un diàmetre de 500 mil·límetres, té una capacitat d’extracció en règim normal de funcionament, de 80.000 litres/hora i una capacitat puntual d’extracció de 105.000 litres/hora.

La previsió és que un cop canalitzada l’aigua del nou pou fins al dipòsit de Castell de Montornès, aquest proveirà folgadament d’aigua a tot el municipi.

Comentarios
Multimedia Diari