Espais singulars d'Alcover s'omplen de dansa

Quatre companyies capdavanteres han actuat aquesta tarda en diverses places del municipi en el context del projecte 'Fem dansa', que té com a objectiu difondre les arts en moviment

19 mayo 2017 17:45 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

D’entre el silenci de les parets d’un antic convent, apareixen dos personatges que es mouen per l’espai empesos per les sinèrgies creades pels seus propis moviments. Primer, passos suaus, després, moviments ràpids. La tensió va in crescendo, també ho fa la música, fins que tots dos cauen estesos a terra exhaustos. «Quantes vegades ens podem posar al límit abans de rendir-nos?», es pregunta l’espectador. Uns segons de silenci, ningú es mou, i arrenquen els aplaudiments.

¿Hasta dónde?, de la companyia Sharon Fridman, ha sigut el primer dels quatre espectacle de dansa que aquesta tarda s'ha representat en diversos espais d’Alcover en el context d’Arts en Moviment, del ‘Fem Dansa’, un projecte de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya que té com a objectiu de promoure la dansa professional i que compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat i l’Ajuntament d’Alcover.

La primera de les exhibicions s'ha fet vora les 18.30 h a la plaça del Convent de les Arts davant d’un públic reduït, però atent als moviments dels dos ballarins: Richard Mascherin i Beñat Urretabizkaia. Amb aquesta reflexió sobre la manipulació que practiquem sobre nosaltres mateixos, el llistó de la jornada ha quedat ben alt, però les companyies participants, totes elles capdavanteres, han sabut estar a l’alçada.

El segon espectacle també ha sigut un duo. En aquest cas, la peça portava per títol Magnificat i era de la companyia Physical Momentum Project. La representació s’havia de fer a la plaça de la Garriga, però finalment s'ha decidit realitzar-la al mateix Convent de les Arts. En aquesta ocasió, la dansa ha estat utilitzada per protestar sobre el paper que juga la dona, exposant-la com a un subjecte esclau.

La tarda ha continuat a les 19.15 h i aquesta vegada ja a ple nucli antic d’Alcover. Ha sigut a la plaça Nova que Cia. Mar Gómez ha representat Heart wash, on un dona forta, una rentadora i un home que no ha fet mai la bugada en són els protagonistes. Arts en moviment ha acabat a les vuit del vespre amb Joan Català i la seva peça Pelat, una proposta entre públic i espectacle que esborra les fronteres entre la dansa, el circ, el teatre i la performance.

Amb la jornada d'aquesta tarda, s'ha donat el tret de sortida al programa pilot del ‘Fem Dansa’. Alcover ha sigut la primera parada, i ara continuarà en tres municipis més de Catalunya: Martorell, i Palamós, el diumenge 6 de novembre; i a Tremp, el dissabte 19 de novembre.

Comentarios
Multimedia Diari