Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Estudiants del màster de Begudes Fermentades de la URV elaboren la seva primera cervesa

El producte, de moment, no serà comercialitzat

ACN

Whatsapp
Detall d'una ampolla de la cervesa que han elaborat els estudiants, amb un segell de la URV. Foto: ACN

Detall d'una ampolla de la cervesa que han elaborat els estudiants, amb un segell de la URV. Foto: ACN

Uns 25 alumnes han cursat enguany la primera edició del màster en Begudes Fermentades a la Universitat Rovira i Virgili, el programa del qual té tres especialitats: ciència i tecnologia de la cervesa, vins escumosos i recerca. La primera especialitat és una novetat d'aquest curs, mentre que les altres dues ja s'impartien abans. Per a les pràctiques, la Facultat d'Enologia té una planta cervesera pilot de 50 litres de capacitat, on els estudiants han pogut elaborar la seva primera cervesa. La beguda, que de moment no serà comercialitzada, es va presentar aquest dijous en el marc de la clausura del màster al Campus Sescelades de la URV, on se'n va poder fer una degustació.

"Hem treballat al costat de grans professionals del sector, i els estudiants han pogut fer proves amb diferents tipus de malta i de llevats, a més d'embotellat", ha explicat Gemma Beltran, coordinadora del màster.

En l'acte de clausura del curs, el president del Gremi d'Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural, Josep Borrell, ha impartit una conferència sobre l'artesania de la cervesa i sobre la regulació del terme 'cervesa artesana', que actualment està en tràmit.

Fins ara no existia cap formació oficial a l'estat espanyol, a nivell de màster, sobre aquesta temàtica. "L'elaboració de cervesa no és més que un procés biotecnològic, igual que el vi", ha declarat Joan Miquel Canals, degà de la facultat. "Amb aquesta nova aposta cobrim una mancança i contribuïm a la qualitat de la indústria cervesera", ha observat. "Els estudiants que ara acaben els estudis estan capacitats per muntar una empresa pròpia d'elaboració de cervesa artesanal, o bé per entrar a treballar a una gran cervesera", ha afegit Gemma Beltran.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También