Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Foment anuncia la intenció d'abordar 'un nou pla de Rodalies'

Iñigo de la Serna prepara una reunió amb el conseller per als "pròxims dies" per abordar el pla

ACN

Whatsapp
El ministre de Foment, Iñigo de la Serna, junt amb el portaveu i titular d'Educació. Foto: EFE

El ministre de Foment, Iñigo de la Serna, junt amb el portaveu i titular d'Educació. Foto: EFE

El nou ministre de Foment, Iñigo de la Serna, ha anunciat aquest dimecres que ha mantingut "un primer contacte" amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, amb qui està planificant "una reunió als pròxims dies per poder anar a Catalunya i plantejar un nou acord a l'entorn d'un nou pla de Rodalies". El ministre ha assegurat que la voluntat del govern espanyol és "treballar per millorar la qualitat del servei" de Rodalies. Segons De la Serna hi ha "marge de millora" i el govern espanyol coincideix que "cal fer una inversió important com ja es fa al Corredor Mediterrani".

A la sessió de control i en resposta a una pregunta del diputat d'En Comú Podem Fèlix Alonso, el ministre ha recordat que cada dia circulen a Catalunya 1.130 trens i ha assegurat que les modificacions dels horaris –per incorporar-hi els retards- "estan associades a noves infraestructures i inversions que estem fent". "No passa res per demanar disculpes públicament als qui es poden veure afectats per aquestes incidències", ha dit abans de recordar també que "per cada tren que té una incidència n'hi ha 1.129 que circulen i no en tenen".

En aquest marc ha assegurat que malgrat els problemes els ciutadans "segueixen confiant en aquesta circulació de trens" perquè al 2016 els viatgers d'Alta Velocitat han augmentat un 4,2%, mentre que a Rodalies ho han fet un 1,2%. Ha destacat que "el 40% de la inversió que fem a aquest país en Rodalies el fem a Catalunya". "Les infraestructures a Catalunya són una prioritat del govern d'Espanya i hi hem destinat 11.200 milions d'euros des del 2012, i aquesta legislatura seguirem impulsant especialment els ferrocarrils a Catalunya, als que també hem destinat ja 3.700 milions d'euros", ha dit.

De la Serna ha respost d'aquesta manera la intervenció de Fèlix Alonso, que ha assegurat que tots els problemes de Rodalies apunten a la manca d'inversió a la xarxa. El diputat d'En Comú Podem ha recordat que hi ha línies com la de Tortosa que acumulen 20 dies de retard aquest any, i li ha mostrat imatges de passatgers caminant per les vies. "Va ser un insult i un menyspreu a la ciutadania" i "és la constatació d'un fracàs d'un model que aposta per la minoria que utilitza l'AVE i s'oblida de la majoria que utilitza Rodalies i Regionals", ha dit.

Alonso ha recordat al ministre que el 2009 es va signar un conveni del pla de Rodalies 2008-2015 que preveia la inversió e 4.000 milions dels que només se n'ha executat un 10%. "Els trajectes són més lents que el segle passat", ha dit abans de recordar que el dret a decidir implica "els drets de la gent i de tot allò que ens afecta dia a dia".

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También