Instal·len caixes al Montsant per preservar ratpenats

L'objectiu és preservar una colònia d´uns 200 exemplars situada a la finca Mas Perinet, al terme municipal de Cornudella

19 mayo 2017 21:34 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Efectius del Cos d’Agents Rurals del Priorat, en col·laboració amb tècnics i la brigada del Parc Natural de la Serra de Montsant, han col·locat 7 caixes refugi per a ratpenats a Mas Perinet, al terme municipal de Cornudella de Montsant (Priorat). Es tracta d’una operació de trasllat d’una important colònia de ratpenats de ferradura mediterranis.

Els propietaris d’aquesta finca tenien problemes amb una colònia d’uns 200 exemplars que habitaven dins del mas i per això van demanar l’assessorament dels Agents Rurals per solucionar aquesta problemàtica. Amb la instal·lació de les caixes refugi, es dóna una alternativa perquè la colònia de ratpenats pugui iniciar la hibernació en aquesta finca.

Amb aquesta actuació s’aconsegueixen dos objectius: la conservació de la colònia de ratpenats i la continuïtat de la depredació de papallones del raïm (Lobesia botrana), perjudicials en el cultiu de la vinya que es desenvolupa entorn d’aquesta finca.

Totes les espècies de ratpenats estan protegides. El ratpenat de ferradura mediterrani és una espècie de mida mitjana, d’uns 30 centímetres d’envergadura. El seu pelatge dorsal és de color gris platejat. El vol és lent, com el d’una papallona, i força baix.

Es tracta d’una espècie cada cop més escassa a Catalunya i la seva major problemàtica és la manca de refugis. És una espècie cavernícola i per això els seus refugis de part se situen en llocs càlids com, per exemple, cases o coves. A l’hivern es troben a mines, coves, soterranis i llocs d’elevada humitat relativa. S’associa a espais de terra baixa amb bona coberta forestal.

Comentarios
Multimedia Diari