Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

JARC-COAG demana que s'autoritzi el pas de tractors per la C-51 durant la verema

El sindicat sol·licita també el pagament de les expropiacions generades per aquesta via

ACN

Whatsapp
Tractorada reivindicativa a la C-51, fa uns mesos. Foto: Alfredo González

Tractorada reivindicativa a la C-51, fa uns mesos. Foto: Alfredo González

Dues reunions entre JARC-COAG i el Departament de Territori i Sostenibilitat serviran, aquesta setmana, per posar damunt la taula "les problemàtiques generades per la C-51", ha manifestat el sindicat en un comunicat. La primera trobada serà dimecres al migdia "sobre el terreny", amb representants de l'equip tècnic del departament, per "evidenciar que el vial de servei de la C-51 no és segur per al trànsit de tractors durant la verema". La segona, dijous a la tarda amb el director general d'Infraestructures de Mobilitat Terrestre, busca que "es permeti el pas de maquinària agrícola per la via del 15 d'agost al 7 d'octubre". El sindicat també reclamarà que s'acabin de pagar totes les expropiacions.

El vicepresident de JARC-COAG a Tarragona, en Francesc Xavier Vela, acompanyat per Enric Ferré, responsable de l'Alt Camp i afectat per les problemàtiques de la C-51, mantindran aquesta setmana dues reunions amb representants del Departament de Territori i Sostenibilitat, per resoldre els perjudicis generats per les obres de millora i condicionament de la carretera C-51, "que dificultem l'activitat professional dels pagesos i ramaders de la zona des del desembre de 2008", han assegurat, moment d'inici de les expropiacions.

Aquestes dues trobades tenen un doble objectiu. La primera es farà sobre el terreny, el proper dimecres al migdia, amb representants de l'equip tècnic del departament, per evidenciar que el vial de servei de la C-51 no és segur per al trànsit de tractors durant la verema, i més tenint en compte que durant aquest període s'incrementa molt la circulació de maquinària agrícola. En concret, s'exposaran les inadequades condicions del trams més conflictius, com és l'encreuament per anar cap a la Bisbal del Penedès, que acumula un desnivell en corba molt inadequat per la circulació del tractors carregats en doble sentit, amb un pont amb una alçada insuficient per la maquinària agrícola.

Els representants de JARC-COAG també es reuniran amb el director general d'Infraestructures de Mobilitat Terrestre, el proper dijous a les quatre de la tarda, per demanar-li que es permeti el pas de maquinària agrícola per la C-51 del 15 d'agost al 7 d'octubre, davant el perill que comporta fer ús del vial de servei.

D'altra banda, tornaran a demanar al Departament de Territori que s'acabi de pagar a tots els afectats per les expropiacions generades per aquesta via, i que es facin efectius d'ofici els interessos de demora. JARC-COAG considera inacceptable que es perllongui més aquesta situació, tenint en compte que l'alienació de les terres es va produir al desembre de 2008, i davant la manca de pagament, el Parlament de Catalunya va instar el Govern de la Generalitat a fer-lo efectiu al gener de 2014, però lamentablement el tema encara no està totalment resolt.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También