Joan Cavallé presenta ‘Les benaurances’, el camí cap a la felicitat

Aquest dijous a les 19.30 hores presenta el llibre a la Casa de les Lletres - Antic Ajuntament de Tarragona, amb l’acompanyament del poeta i escriptor Òscar Palazón.

27 noviembre 2019 22:10 | Actualizado a 28 noviembre 2019 13:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El darrer llibre de Joan Cavallé  (Alcover, 1958) Les benaurances (Angle Editorial) remet inequívocament al conegut episodi del Sermó de la Muntanya i l’autor sembla trobar-hi el punt des d’on observar les vivències dels seus personatges: gent de tota condició que busquen el seu lloc al món o dit altrament, el camí que fan per tastar la felicitat. Avui a les 19.30 hores presenta el llibre a la Casa de les Lletres - Antic Ajuntament de Tarragona, amb l’acompanyament del poeta i escriptor Òscar Palazón.

En tots els relats del llibre, els personatges dubten entre conformar-se amb la seva sort (i provar de ser feliços assumint-la) o lluitar per canviar-la. Aparicions, amors truncats, converses amb difunts, confessions pertorbadores, amenaces o vocacions insòlites que acaben convertint-se en llegenda..., Les benaurances sorprendran el lector per la varietat de personatges que porten una vida normal: «Bastant normal, caldria matisar», diu un d’ells.

I per a cada un Cavallé sap modular-ne la parla: sempre natural i precisa, profundament genuïna i popular, també local si convé. Pocs llibres l’igualaran en la riquesa lingüística i expressiva, en la minuciositat psicològica, en l’articulació de les emocions, en el domini narratiu.

Josep Cavallé no s’imagina sense escriure, encara que no tot el que escriu és per publicar. Li han editat una vintena de llibres i s’han fet una quinzena de muntatges amb les seves obres de teatre i traduccions. 

Ha guanyat, entre altres, els premis Josep Maria de Sagarra de traducció teatral 1988, Ciutat d’Alzira de novel·la 1993, 14 d’abril de teatre 2008 i Serra d’Or de teatre 1999 i 2010. 

Així mateix, Joan Cavallé ha traduït textos de Beckett, Maupassant i Radiguet. A Angle Editorial ha publicat les novel·les Contemplant el monstre (2007) i Els arbres no es podien moure (2015). Es dedica professionalment a la gestió cultural.

Comentarios
Multimedia Diari