Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Joan Serramià convidat a la Xina per difondre  l'esperit creatiu i artístic de Gaudí

L'escultor i joier tarragoní va participar a la fira de disseny de Chengdu, convidat pel govern de la ciutat, i va aprofitar per donar a coneixer també la figura de Jujol.

Diari de Tarragona

Whatsapp

L' artista Joan Serramià, conegut per la seva versatilitat en diverses disciplines del disseny com són l'escultura o la joieria, i que darrerament ha realitzat projectes com la creació del Cavall dels Nebot del seguici de Riudoms o les figures del Carrilló del Mercat de Tarragona, ha estat un dels principals participants a la “5th Chengdu Creativity and Desing Week”, que ha tingut lloc del 9 al 12 de novembre en aquesta ciutat de la Xina, que és la quarta més gran del país amb 20 milions d' habitants.

Convidat pel govern de la ciutat i organitzadors de la fira, Serramià ha participat en dues vessants: per una banda presentant l'exposició d'una petita mostra de 24 peces, joies creades per ell i inspirades en motius gaudinians.

D'altra amb una conferència oferida a la Bamboo Craft Village, de la mateixa ciutat, sobre les formes orgàniques del llenguatge creatiu d' Antoni Gaudí. “A Xina hi ha una gran fascinació per l'obra de Gaudí, el nostre arquitecte-artista més internacional; i volen enmirallar-se en part de la seva obra per poder materialitzar la seva essència en formes tangibles al seu país”, comentava Serramià.

Aprofitant l'avinentesa de la conferència, i “davant de l'entusiasme que manifesten per l' obra de Gaudí  i les seves formes”, va voler posar en valor i donar a coneixer la figura de l' artista Tarragoní Josep Ma. Jujol, col-lavorador principal de Gaudí.  Per això va presentar un video preparat per l’Arxiu Jujol, on es va visualitzar la seva obra y projectes.

Segons Serramià, “a Chengdu van quedar fascinats en veure les múltiples possiblitats del modernisme del moment i com aquesta corrent artística ha perdurat encara amb força al llarg dels anys”.

Mostra d' aquesta vigencia de l'obra de Gaudí, fins i tot en països tant llunyans com ara la Xina, és que justament a Chengdu s'está planificant una expansió de la ciutat a gran escala, i els impulsors d'aquesta transformació volen que una part d'aquest desenvolupament urbanístic estigui integrada de forma natural segons les ideies de l'arquitecte modernista català.

Amb aquesta perspectiva, Joan Serramià va signar un conveni de col·laboració  amb representatns de l'organització de la fira i del propi govern de la ciutat,  per poder aportar, en un futur, els seus coneixements sobre l'obra de Gaudí i les línies d'interpretació  i aplicació del seu llenguatge artístic.

Temas

Comentarios

Lea También