L’ANC i l’AMI prenen com a model la carta del secretari general de Tarragona

Diversos alts funcionaris catalans adapten l’escrit de Joan Anton Font per contestar també les ‘amenaces’ de l’Estat

07 julio 2017 18:38 | Actualizado a 07 julio 2017 18:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les entitats sobiranistes utilitzaran com a model la carta que el secretari general de l’Ajuntament de Tarragona, Joan Anton Font, ha enviat al Secretario de Estado para las administraciones públicas, Roberto Bermúdez de Castro. A la misiva, l’alt funcionari de l’administració municipal de la Plaça de la Font denuncia les «amenaces i pressions» que, considera,  està exercint el Govern Central contra els treballadors públics catalans de cara al referèndum d’independència que s’organitzarà el proper 1 d’octubre. 

El coordinador de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Tarragona, Carles Gómez, qualifica com a «brutal i demolidora» la resposta de Font al número ‘2’ de la vicepresidenta Soraya Saénz de Santamaría (PP). «És molt important per frenar la política de la por que s’està duent a terme des de Madrid. És claríssima i molt contundent» afirma Gómez, qui considera «sorprenent» que l’Estat adverteixi als secretaris «d’una normativa que encara no existeix». 


En la mateixa línea s’expresa el vicepresident primer de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Jordi Gaseni, qui també és l’alcalde de l’Ametlla de Mar. «La seva carta ajudarà que els funcionaris municipals tinguin més seguretat de cara al referèndum. A més, és un jurista de reconegut prestigi» afirma Gaseni, qui lamenta la «política de la por» de l’Estat. 

El govern de Tarragona –format per PSC, PP i Unió– rebutja fer cap declaració pública

Suport d' ERC, PDECAT i CUP 
Aquest divendres, Joan Anton Font ha assegurat al Diari que diversos han estat els secretaris que han contactat amb ell per agafar com a model la seva carta. «Molts l’adaptaran per contestar també al secretari d’Estat» explica el màxim responsable dels serveis jurídics municipals. 

Aquest diari ha intentat conèixer l’opinió del govern municipal –format per PSC, PP i Unió Democràtica– sobre la carta enviada pel secretari general. Malgrat això, la portaveu municipal, Begoña Floria (PSC), declina la possibilitat de fer declaracions públiques. 

La carta de Font ha rebut el suport de ERC, PDECAT i la CUP. El portaveu d’Esquerra, Pau Ricomà, creu que «és un acte de dignitat davant la coacció que el govern de l’Estat aplica com a modus operandi. És molt trist que partits de tradició democràtica en siguin còmplices amb el seu silenci». 

Per la seva banda, Albert Abelló (PDECAT) lamenta que «és escandalós que s’intenti utilitzar els funcionaris de forma partidista per pressionar i amenaçar. Amb tantes amenaces el que aconsegueixen és banalitzar-les», mentre que Laia Estrada (CUP) denuncia que «l’Estat espanyol practica l’únic que sap fer: emprar amenaces i mirar d’atemorir són les úniques eines que és capaç de fer servir davant el conflicte polític existent. És lamentable, però no ens pot sorprendre». 

De manera ben contrària s’expressa Rubén Viñuales (C’s), qui  creu que «recordar que s’ha de respectar la Constitució mai pot ser una amenaça». Segons el líder de l’oposició, les manifestacions de Font «són lamentables, més de qui ha de ser garant del compliment de la legalitat». 

Comentarios
Multimedia Diari