L’Ajuntament compra Cal Cabeça per traslladar-hi les oficines municipals

L’objectiu a llarg termini és remodelar-lo i possar en aquest indret les dependències consistorials. L’edifici ha estat adquirit per 150.000 €

18 diciembre 2017 11:02 | Actualizado a 18 diciembre 2017 11:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha fet efectiva la compra de Cal Cabeça, edifici situat a la plaça de la Vila, davant mateix de la Casa de la Vila, amb l’objectiu a llarg termini, de remodelar-lo i traslladar-hi les dependències municipals.

L’emblemàtic edifici ha estat adquirit per la quantitat de 150.000 euros, un cost que des de l’Ajuntament «es considera just, després que l’adquisició hagi esdevingut, al llarg del temps, una vella aspiració del consistori, projecte que durant molts anys ha romàs damunt la taula», manifesta Joan Amigó, regidor de Serveis Municipals i d’Hisenda de l’Ajuntament espluguí.

Amigó assegura que ara el consistori ha tingut l’oportunitat de comprar l’immoble, als seus dos copropietaris, de fa anys deshabitat, operació que s’ha vist afavorida «pel tancament, fa cosa de cinc anys, d’una panificadora que només ocupava un dels locals de la planta baixa».

1.500 metres quadrats

Cal Cabeça és un dels edificis nobles de l’Espluga de Francolí, amb una àmplia façana de carreus, que consta de planta baixa, dues plantes superiors i golfes, amb una superfície sòl-sostre de 1.500 m2 aproximadament. 

En definitiva, un espai suficient per ubicar-hi, amb amplitud, «totes les dependències de l’administració local, sala de plens i la seu de l’alcaldia», subratlla Joan Amigó. 
També permetrà centralitzar altres serveis que es troben escampats pel nucli urbà, com l’Oficina de Turisme, la Llar de Jubilats o la Regidoria de Consum. 

L’immoble portava anys deshabitat i això ha facilitat l’operació de compravenda

No obstant això, el regidor admet que és aviat per poder concretar quins seran els usos definitius de Cal Cabeça i quins seran els que es mantindran a l’actual edifici de l’Ajuntament.

Les obres de rehabilitació resultaran costoses. Per aquest motiu els treballs s’executaran per fases i la seva culminació serà a llarg termini

De moment, està previst que aquesta setmana tècnics de la Diputació de Tarragona visitin Cal Cabeça per avaluar l’estat de l’immoble i poder iniciar la redacció del projecte que ha de materialitzar la seva futura rehabilitació.

Comentarios
Multimedia Diari