Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'Ajuntament de Tarragona insisteix que les obres de l'estació de tren han de resoldre els problemes d'accessibilitat

Adif licita el projecte amb un pressupost de més de 5,5 milions d'euros

ACN

Whatsapp
Foto: Lluís Milián

Foto: Lluís Milián

La portaveu de l'equip de govern de l'Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, ha tornat a insistir, aquest dilluns, que les obres que es facin a l'estació de tren de la ciutat han de resoldre "els problemes d'accessibilitat", que són "els més greus" de la infraestructura i la situen com una estació "no pròpia d'un país europeu". Aquesta ha estat la resposta del consistori a la licitació del projecte per part d'Adif, que es va publicar aquest dissabte al BOE per un pressupost de gairebé 5.591.000 euros i amb un termini d'execució d'onze mesos. Floria ha remarcat que es tracta d'una "bona notícia", a la vegada que ha deixat clar que estaran "especialment atents" al contingut del projecte, que l'Ajuntament encara no coneix.

Segons s'especifica des del Ministeri de Foment, l'actuació està previst que garanteixi la "plena accessibilitat" a l'estació, així com l'augment dels nivells de seguretat i confort de les instal·lacions. En aquest sentit, detalla que s'instal·laran ascensors i escales mecàniques a dues andanes, la principal i la segona (aquesta última s'ampliarà fins arribar a una amplada mitjana de 7,75 metres). A més, s'augmentarà l'altura de les dues andanes fins als 68 centímetres, per facilitar un accés més còmode i segur als diversos vagons dels combois que paren a l'estació.

Així mateix, es col·locarà nou paviment i il·luminació, seguint criteris d'eficiència energètica. També es construirà una nova marquesina de 80 metres de longitud a la segona andana per millorar la comoditat dels usuaris en cas de mal temps. Finalment, es millorarà el pas inferior.

Tot plegat, uns treballs que seran compatibles, asseguren des de Foment, amb les tasques per modificar l'actual configuració de les vies, la instal·lació del tercer fil i l'execució de la passarel·la que desenvolupa l'Autoritat Portuària de Tarragona per unir el centre de la ciutat amb el mar. Així mateix, totes les obres es faran mantenint l'explotació comercial de l'estació.

"Bona notícia" a l'espera dels detalls

La portaveu de l'equip de govern de l'Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, ha celebrat la notícia tot i no conèixer encara el contingut del projecte. Malgrat això, ha assegurat que estaran "especialment atents" a que es contempli la resolució dels problemes d'accessibilitat de l'estació. També ha demanat celeritat. Finalment, ha carregat tant contra el govern català com l'espanyol, pel dèficit d'inversions que pateix Tarragona. "Hi ha un centralisme barceloní i madrileny històric", ha lamentat, contundent.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También