L'Ajuntament de Valls dona llum verda als pressupostos

La partida és de 28,5 milions d’euros, i com a novetat es rehabilitarà el primer tram de la muralla de Sant Antoni per 395.000 euros

27 febrero 2018 07:29 | Actualizado a 27 febrero 2018 07:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Ple de l’Ajuntament de Valls va aprovar ahir al vespre, els pressupostos per al proper exercici de la corporació i els organismes autònoms, amb l’únic vot favorable de l’equip de govern, format pels grups de CiU i ERC. En canvi, l’oposició, el PSC, la CUP, el PP i Compromís per Valls-ICV van votar en contra. 


El pressupost és de 28,5 milions d’euros dels quals 3,7 es destinaran a inversions, i més de la meitat (58%) aniran destinats a projectes del Barri Antic (la rehabilitació de l’històric edifici de Ca Xapes com a seu de la Llar del Jubilat, i al Museu Casteller i el seu entorn).


Creixement d’un 6%
Com a novetats, entren al pressupost projectes com el de la rehabilitació del primer tram de la muralla de Sant Antoni al Portal Nou (395.000 euros). En el capítol d’actuacions de recuperació del patrimoni local s’hi afegeixen també com a noves inversions la rehabilitació de l’entorn de l’ermita de Santa Magdalena, o el projecte ambiental per recuperar l’entorn de l’antic pont del Camí dels Molins, als torrents de Valls.


El pressupost d’inversions preveu també obres de millora de carrers a la ciutat (200.000 euros), continuar amb la modernització de l’enllumenat públic (200.000 euros) o 100.000 euros per actuacions específiques al polígon industrial.

D’aquesta manera, en global s’amplien les inversions municipals per al 2018 fins als 3,7 milions d’euros, una xifra que cal tenir en compte que es veurà augmentada per la incorporació pressupostària posterior d’obres en curs o en fase de licitació com poden ser, entre d’altres, la millora de les entrades a Valls per les carreteres del Pla i Barcelona, la reforma urbanística al carrer Jacint Verdaguer o la prevista al passeig dels Caputxins i a la carretera del Pla, l’asfaltatge del carrer Artesans del Polígon, l’ampliació del pati de l’escola Enxaneta, millora del clavegueram, o entre d’altres.

Comentarios
Multimedia Diari