L'Arxiu Històric de Tarragona ensenya els seus secrets

Per primera vegada fa una jornada de portes obertes coincidint amb el dia internacional dels arxius, el dia 9 de juny.

29 mayo 2017 11:38 | Actualizado a 28 noviembre 2017 13:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Arxiu Històric de Tarragona, per primera vegada i excepcionalment, organitza una jornada de portes obertes, en què mostrarà als visitants l’interior de les instal·lacions de l’arxiu, fins i tot algun dels espais d’accés reservat al personal del centre.

La visita, que serà guiada pel personal de l’arxiu, inclourà també la possibilitat d’accedir al  claustre del s. XVIII de l’antic convent de Sant Francesc, situat al bell mig de l’edifici de l’arxiu.

Recordem que l’Arxiu Històric de Tarragona és un dels principals centres arxivístics del país; fou creat l’any 1944, i es traslladà a l’actual ubicació de Rambla Vella l’any 1982. Compta amb més de 231 fons i col·leccions diferents, que ocupen més de 6.000 metres lineals de documentació.

Per a complementar la visita, l’arxiu ofereix una visita comentada a l’exposició "El Fons patrimonial de la família Yxart: una nissaga amb història". Aquesta exposició, produïda per l’AHT, presenta una selecció de documents rellevants que aporten una perspectiva de la importància global del fons ingressat.

La mostra pretén apropar el visitant a la història i l’evolució de la  família Yxart, una de les nissagues més rellevants del Camp de Tarragona i que al llarg del segles ha generat un important arxiu familiar, que abasta des del s. XVII al XX.

Aquest fons aporta informació sobre aquesta família i la seva activitat comercial, amb documents generats a diverses poblacions del Camp de Tarragona: Valls, Altafulla, Tarragona, Tamarit, Ferran, Reus, la Canonja, el Vendrell, Vila-seca i la Riba, així com a localitats cubanes i d’altres països. Així mateix, hi trobem documents dels membres més rellevants de la família, com el crític i literat  Josep Yxart de Moragas.

La mostra pretén apropar el visitant a la història i l’evolució de la  família

L’arxiu dels Yxart, ingressat a l’AHT el mes de febrer passat, esdevé una eina fonamental per a poder conèixer la vida i la societat a Tarragona i el seu entorn al llarg de mes de tres segles.

Què s'ha de fer per visitar l'Arxiu?

La durada de la visita està estimada en 1,30h, i està previst el seu inici a les 11h. Les persones interessades en inscriure’s, caldrà que ho facin  al correu electrònic de l’arxiu aht.cultura@gencat.cat o al telèfon del centre 977 251010. En funció de la demanda, l’arxiu es reserva la possibilitat de fer dos torns.

Comentarios
Multimedia Diari