Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L’Escola d’Art i Disseny porta el Big Draw a Tarragona

Serà els dies 2 i 3 de novembre en diferents escenaris de la ciutat.

Diari de Tarragona

Whatsapp
Sota el títol Explorant el límits del dibuix el programa d’aquesta edició del Big Draw que organitza l’Escola es desenvoluparà a diferents espais de la Part Alta de Tarragona.

Sota el títol Explorant el límits del dibuix el programa d’aquesta edició del Big Draw que organitza l’Escola es desenvoluparà a diferents espais de la Part Alta de Tarragona.

L’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona surt al carrer els dies 2 i 3 de novembre amb un ampli programa d’actes oberts a tothom, en el marc de l’esdeveniment mundial Big Draw, que vol acostar el llenguatge universal del dibuix a la ciutadania.

Conferències, tallers i classes obertes configuren aquesta cita anual que promou i divulga la tècnica del dibuix com a eina per a l’aprenentatge, l’expressió i la creació. Sota el títol Explorant el límits del dibuix el programa d’aquesta edició del Big Draw que organitza l’Escola es desenvoluparà a diferents espais de la Part Alta de Tarragona.

El Museu d’Art Modern de Tarragona (C. Santa Anna 8) serà un d’aquests escenaris de l’esdeveniment, acollint dues conferències, programades a les 12 del migdia.

Cartell d'aquesta edició.

El dia 2 de novembre, l’il·lustrador i dissenyador gràfic tarragoní Manuel Moranta oferirà la conferència Parlar. Pensar. Dibuixar. L’endemà, 3 de novembre, el reconegut il·lustrador Javi Royo explicarà la seva experiència professional i la seva visió particular del món del dibuix amb la xerrada Dibuixar en cas d'incendi.

Tallers oberts i participatius

L'Escola d’Art i Disseny traslladarà a places i carrers de la Part Alta diferents activitats que comptaran amb la participació de l’alumnat i professorat del centre i que estaran oberts a tot el públic que s’hi vulgui afegir.

El dijous 2 de novembre, entre les 10 del matí i les 12 del migdia, es desenvoluparan dos tallers: Dibuix de gran format. Trencaclosques gegant, dirigit la il·lustradora Berta Artigal, que tindrà lloc a la Plaça de la Font i La taca i la línia amb eines poc convencionals, conduït per l’il·lustrador Ferran Orta que es desenvoluparà a la Plaça del Rei. L’endemà, 3 de novembre, en el mateix horari, la Plaça del Rei acollirà el taller Collage, amb l’artista plàstica Mònica Solsona.

Classes al carrer

Durant els dos dies d’aquest Big Draw de l'EADT, alumnat i professorat canviaran les aules per alguns carrers de la ciutat, on s’impartiran classes sobre diferents tècniques. L’objectiu és acostar a tothom l’activitat creativa i acadèmica que l’Escola d’Art i Disseny ofereix habitualment al centre.

Les sessions a les quals es pot afegir el públic de manera lliure i espontània es distribuiran per diferents espais i en aquests horaris:

  • Dibuix amb llum. Dijous 2 de novembre, de 10 h a 12 h. LLoc: Voltes del Circ.
  • Cartells tipogràfics. Dijous 2 de novembre, de 10 h a 12 h. LLoc: Pl de la Font.
  • Seqüència de dibuix de figura. Divendres 2 de novembre, de 10 h a 12 h. LLoc: Pla de la Seu.
  • Frottage urbà. Divendres 3 de novembre, de 10 h a 12 h. LLoc: Carrers del Casc Antic.
  • Dibuix sobre vidre. Divendres 3 de novembre de 10 h a 12 h. LLoc: aparadors del Carrer Major.
  • Dibuix 3D. Divendres 3 de novembre, de 10 h a 12 h. LLoc: C/ Merceria (porxos).

La imatge gràfica del Big Draw a Tarragona d’enguany és obra de l'alumne de segon del cicle de l’assignatura Gràfica interactiva de l’Escola, Egor Kolodyazhnyy. La seva proposta és una síntesi dels camins que porten fins a la Part Alta de Tarragona.

Festival Big Draw

El Festival Big Draw és la celebració més gran del món del dibuix amb activitats organitzades arreu per creadors, difusors i centres de promoció i d’ensenyament de l’art i el disseny. L’entitat no governamental fundada l’any 2000, The Big Draw, va ser la impulsora d’aquesta iniciativa que té lloc anualment i que promou el llenguatge universal del dibuix com a eina per a l’educació, l'expressió i la creació.

Temas

Comentarios

Lea También