L’Espluga de Francolí xifra en més de 46.000 euros les pèrdues en el sector turístic

Durant els darrers anys per Setmana Santa s’havien rebut gairebé 2.000 visitants

17 abril 2020 18:51 | Actualizado a 17 abril 2020 18:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquests mesos de primavera són els més bons pel que fa a l’activitat turística a l’Espluga ja que és època de calçotades, hi ha la Setmana Santa, esdeveniments destacats com la Setmana Medieval de Montblanc i el pont de l’1 de Maig. Tot plegat fa que aquestes setmanes siguin de les més intenses de l’any. 

En xifres econòmiques per Setmana Santa, les quantitats que s’han deixat de facturar degut a les anul·lacions als atractius municipals, comptant des de l’inici de la pandèmia a Catalunya fins a acabar la Setmana Santa, s’enfilen fins a més de 46.000 euros, 28.000 dels quals corresponents a l’import de les anul·lacions de les reserves escolars.

Durant els darrers anys s’havien rebut gairebé 2.000 visitants als equipaments municipals i s’havien fet 325 consultes a l’Oficina de Turisme.  Per aquest 2020 la xifra serà zero. 

A més, a partir del mes de març és quan s’inicia la temporada forta de sortides escolars, un segment de mercat molt important pels atractius turístics de l’Espluga.

Malgrat tot, la pandèmia provocada pel Coronavirus ha estroncat totes les previsions i la situació d’incertesa actual fa que no es facin noves reserves o s’anul·lin les que ja hi havia.

Fa més d’un mes que els equipaments turístics municipals no estan oberts al públic, tampoc ho estan el Museu de la Vida Rural i el Museu del Vi, i els allotjaments turístics també van haver de tancar fins a nou avís, igual que els restaurants i les empreses de lleure actiu. 

Nombroses anul·lacions

Aquesta situació, a nivell de visitants als equipaments municipals, ha provocat nombroses anul·lacions, sobretot de grups escolars. En aquest segment es calcula que es deixaran de rebre aquest curs uns 13.000 alumnes amb les diferents activitats que ofereixen els espais municipals.

A més, el Museu de la Vida Rural també tenia diverses reserves de centres educatius i fins ara es comptabilitzen anul·lacions que han afectat uns 1.900 infants. 

Des de l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí se segueix treballant de forma telemàtica per tal de seguir atenent consultes i peticions, així com per gestionar les anul·lacions i assessorar als establiments del sector alhora de demanar ajudes. El telèfon i el correu electrònic de l’Oficina de Turisme segueixen operatius.
 

Comentarios
Multimedia Diari