L'Inefc Lleida recorda amb un minut de silenci el jove alpinista tarragoní que estudiava al centre (àudio)

Pol Rodríguez cursava Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport a la capital del Segrià

19 mayo 2017 22:29 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'Inefc Lleida ha recordat aquest matí amb un minut de silenci Pol Rodríguez, un dels tres joves alpinistes morts a causa d'una allau al Kirguizistan i que estudiava Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport al centre. Una cinquantena de persones, entre companys, professors, estudiants, a més de l'alcalde de Lleida i el rector de la UdL, han volgut homenatjar d'aquesta manera el jove. Rodríguez, de 18 anys i veí de Tarragona, formava part, juntament amb els altres dos joves alpinistes morts, originaris d'Ontinyent i Ripoll i alumnes de l'institut de la Pobla de Segur, formaven part d'una expedició de deu membres del Centre de Tecnificació de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya.

Companys d'estudis, professors i estudiants de l'Inefc Lleida han volgut homenatjar aquest dimarts amb un emotiu minut de silenci Pol Rodríguez, un dels tres joves alpinistes que van perdre la vida sepultats per una allau al Kirguizistan. Pol Rodríguez, de 18 anys i veí de Tarragona, havia cursat engany el primer curs de Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport (CAFE) a les instal·lacions de l'Inefc Lleida. També han participat en el minut de silenci en record del jove l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, el rector de la UdL, Roberto Fernández, i el director de l'Inefc Lleida, Alfredo Joven.

Joven ha estat l'encarregat de llegir de llegir un poema en record del jove estudiant destacant la seva passió per la muntanya amb frases com ara "la mare Terra t'ha segrestat entre cels i muntanyes immenses com volies viure" o "o entenem perquè no tornaràs però sabem que inclús amb el desconsol de la teva absència, les muntanyes t'acullen i et mimen".

El director de l'Inefc Lleida ha destacat que "el Pol era un noi molt estimat a la seva promoció" i ha lamentat el tràgic accident i més pel fet que aquest anés vinculat a la pràctica de l'activitat física. "Sempre dius que l'activitat és un signe de salut i de relació però també té el seu punt de risc, la muntanya té això, que hi ha coses que no pots controlar", ha afirmat. Joven ha lamentat que moltes més persones de la "família de l'Inefc Lleida" no hagin pogut assistir a l'acte d'aquest dimarts pel fet que les classes ja han acabat i molts dels alumnes ja no es troben a Lleida.

Pol Rodríguez, juntament amb els altres dos joves d'Ontinyent i Ripoll que també van perdre la vida sepultats per una allau, formaven part d'una expedició al Kirguizistan del Centre de Tecnificació de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). El sinistre va passar aquest diumenge al vespre a la gelera de Corona al cim d'Ak-Too, de 4.620 metres, al Parc Nacional d'Ala-Archa.

Comentarios
Multimedia Diari