La Baixada del Bandoler, una de les novetatsde la Fira d’Alcover

El municipi es convertirà del 10 al 13 d’octubre en l’epicentre de les trifulgues de bandits. Ha programat una cinquantena d’actes

03 octubre 2019 08:00 | Actualizado a 03 octubre 2019 12:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Alcover es convertirà, del 10 al 13 d’aquest mes d’octubre, en l’epicentre de les trifulgues bandoleres i en la trobada dels lladres de camí ral que actuaven a les comarques del Camp de Tarragona. La Fira de Bandolers d’Alcover celebra la seva 17a edició amb un programa d’actes que farà reviure la història local en un marc incomparable com és el nucli antic de la vila.

La cita bandolera més important de Catalunya es presenta amb algunes novetats repartides en els més de 50 actes s’han programat per a tots els públics.

Una de les novetats destacables d’aquesta edició és la Baixada del Bandoler, divendres de fira, que anirà en cercavila des de l’Església Nova fins la plaça Nova (23h).Morells i voltors, els dos bàndols, transportaran als visitants fins els segles XVI i XVII a través de les diferents escenificacions teatrals, l’eix vertebrador de la Fira.

Durant tots els dies, Alcover comptarà també amb el mercat de productes de la terra i artesania, amb un centenar de parades pels carrers del nucli antic.

Anar creixent

La regidora de la Fira de Bandolers d’Alcover, Carla Miret, va explicar ahir que «la Fira ha anat creixent al llarg dels anys, i cada cop hi formen part més associacions i voluntaris. A més, cada any incorporem al programa alguna novetat. Volem que la gent repeteixi i vingui a la Fira de Bandolers».

Dijous 10 octubre es durà a terme la inauguració de la fira amb la conferència sobre les novetats de la recerca dels morells i voltors a càrrec de Josep Cañabete i Alba Alonso. (19 hores a Ca Cosme). Tot seguit es farà la presentació de la nova cervesa Alcobeer sorgida de la unió entre La Mula i La Rosita. (20 hores a l’Església Vella).

Racó gastronòmic

Divendres 11 d’octubre, a més de la taverna de la plaça Nova, un nou racó gastronòmic i teatral se suma a la Fira de Bandolers com a novetat: la Taverna de l’Església Vella. En aquest escenari, situat al cor de la fira, es farà la mostra i tast de les principals referències artesanes, elaborades per empreses alcoverenques que conformen un lot de productes sota un segell de qualitat. L’indret, envoltat del mercat de productes artesanals, comptarà amb taules i cadires. També amb diferents entramats teatrals i musicals que s’hi donaran cita.

El darrer dia de fira, diumenge dia 13 a les 12.30 hores es farà la tradicional trobada de capgrossos i gegants, amb la participació d’una vintena de colles, que finalitzarà a la plaça Lluís Companys. A la tarda, la companyia de teatre local La Resclosa convidarà al públic a fer un viatge de 400 anys en el temps, on es podrà canviar el decurs de la història amb La roda del temps.

Comentarios
Multimedia Diari