Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La CUP, ERC i C's volen que Tarragona apliqui la Llei contra la LGTBIfobia

Entre els acords proposats, destaca la firma d'un conveni de col·laboració amb l'Òrgan Coordinador de les polítiques LGBTI a la Generalitat i amb l'Observatori Contra l'Homofòbia

EFE

Whatsapp
Membres de les entitats que treballen per la normalització plena del col·lectiu LGTB, al Parlament. FOTO: ACN

Membres de les entitats que treballen per la normalització plena del col·lectiu LGTB, al Parlament. FOTO: ACN

La CUP, ERC i C's volen que Tarragona apliqui la Llei contra la LGTBIfobia i per això presentaran una moció conjunta al plenari que se celebra aquest divendres, informa el partit anticapitalista.

La CUP va promoure aquesta moció, que també han fet seva ERC i C's amb la idea que fos assumida com a declaració institucional i en aquests moments no es descarta que s'hi sumin més formacions.

Per a la formació independentista, una de les formes per aconseguir eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia és implementant i desenvolupant a nivell local la llei catalana 11/2014.

Es tracta, segons el seu parer, de la plataforma normativa per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals.

Transcorregut més d'un any des de la seva aprovació, segons la CUP ara s'ha d'aplicar a nivell municipal, sota l'òptica que la no discriminació ha de ser un principi d'actuació administrativa plenament assumit.

Entre els acords proposats, destaca la firma d'un conveni de col·laboració amb l'Òrgan Coordinador de les polítiques LGBTI a la Generalitat i amb l'Observatori Contra l'Homofòbia per agilitar les denúncies de casos de discriminació dels quals l'Ajuntament de Tarragona tingui constància.

També es pretén garantir la formació del personal municipal que intervindria en el desenvolupament d'aquesta llei, amb un pla de formació local, una campanya divulgativa als mitjans de comunicació i la publicació d'una guia.

Altres mesures proposades en la moció són incloure les persones lesbianes, bisexuals i d'altres identitats sexuals dins dels mètodes de reproducció assistida de la sanitat pública i causa reconeguda a l'hora de poder demanar asil polític.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También