Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La CUP demanarà un ple extraordinari sobre els Jocs Mediterranis

La formació es va reunir amb Javier Villamayor per exposar i resoldre dubtes referents a la cita

Redacció

Whatsapp
Laia Estrada, de la CUP, davant l'Escola Ponent, que estarà situada a prop de l'anella mediterrània dels Jocs. Foto: Lluís Milián

Laia Estrada, de la CUP, davant l'Escola Ponent, que estarà situada a prop de l'anella mediterrània dels Jocs. Foto: Lluís Milián

La CUP de Tarragona demanarà la celebració d'un ple extraordinari per debatre únicament sobre el futur dels Jocs Mediterranis que s'han de celebrar a Tarragona el 2017. La formació assamblearia ha fet aquest pas després de reunir-se el passat dia 3 amb el segon tinent d'alcalde de la ciutat i responsable municipal dels Jocs, Javier Villamayor, per parlar sobre la qüestió.

La formació independentista continua mostrant el seu desacord amb la celebració dels Jocs tant pel seu cost, que endeutaria la ciutat, "com pel fet que les tarragonines i els tarragonins tenim moltes altres prioritats i necessitats abans que organitzar un esdeveniment espectacular d’aquestes característiques", expliquen.

A la reunió, demanada per la CUP, hi van assistir els consellers municipals Jordi Martí Font i Laia Estrada Cañón, així com l’assessor del Grup Municipal, Eduard Laguens Velasco; per la banda de l’Ajuntament, eren presents el mateix tinent d’alcalde, Javier Vilamayor Caamaño; Ramon Quadrat, director general dels Jocs Mediterranis 2017; acompanyats de Carme Navarro, funcionària municipal encarregada d’aixecar acta de la reunió. 

La CUP explica en un comunicat que "el representant de l’equip de Govern va fer una àmplia exposició sobre l’estat actual de cada un dels aspectes relacionats amb els Jocs i del seu compromís de fer arribar a tots els grups municipals les informacions que demanessin sobre aspectes concrets o dubtes plantejats".

Els membres de la CUP van demanar que es faci pública l’auditoria de la Candidatura dels Jocs, "de la qual només es coneix un informe resumit", exposen. Vilamayor va respondre que ell no tenia responsabilitats en la Candidatura dels Jocs ja que no era membre de l’equip de Govern en aquell moment "però que potser seria una bona pensada per tal de deixar clar que en el moment que ell va assumir el seu càrrec va voler fer net de l’etapa anterior".

La trobada va continuar amb una sèrie de preguntes de la CUP sobre els temes que els consellers anticapitalistes veien menys clars dels Jocs. Especialment els referents a qüestions econòmiques com el préstec bancari fet abans de les eleccions per valor de 12 milions, l'acord amb la Generalitat per 12 milions més per construir el palau d'esports i el pavelló al complex Sant Jordi o els 9 milions d’euros destinats per la Diputació de Tarragona a les subseus dels Jocs, així com els 2,6 milions per adequar els pavellons del Serrallo, Sant Pere i Sant Pau i Campclar; a més de la cessió de la Tarraco Arena Plaça.

Altres qüestions que es van tractar van ser els beneficis fiscals previstos per l’Estat, que preveuen que l’Estat deixaran d’ingressar prop de 22 milions, el patrocini o els llocs de treball que es crearan, entre altres. La CUP reconeix que Villamayor va respondre a totes les preguntes i va prometre fer arribar als independentistes, així com a la resta de grups municipals, tots els informes, previsions i contractes sol·licitats.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También