La Col·lecció Teatre Tarragona ofereix al públic el text de les obres

El primer llibret serà de l’obra ‘El fantasma de Canterville’, que es representa divendres

17 octubre 2018 08:36 | Actualizado a 17 octubre 2018 08:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El fantasma de Canterville, que es representa aquest divendres al Teatre Tarragona, inaugurarà la nova ‘Col·lecció Teatres Tarragona’ que posarà a disposició del públic el llibret amb el text de l’obra. Arola Editors, Repsol i l’Ajuntament de la ciutat coediten aquestes noves publicacions que es podran adquirir al mateix teatre el dia de la representació a un preu de 5 euros.

La consellera de Cultura, Begoña Floria, va explicat ahir a la presentació que «aquesta nova col·lecció és una aposta per oferir una experiència integral de les arts escèniques, a més de veure l’obra de teatre, l’espectador es podrà endur el text a casa i reviure els espectacles des de casa». Tanmateix, va afegir que es tracta «d’un nou projecte que ens il·lusiona, per seguir promocionant i facilitant l’accés a la cultura i ho fem de la mà d’experts en l’edició i el foment de la lectura com és Arola Editors i amb el suport incondicional de Repsol». 

Foment de la cultura
Per la seva banda, el director d’Arola Editors, Alfred Arola, va explicar que «l’obra de teatre és efímera i l’edició en paper permetrà reviure i crear un pòsit de les arts escèniques representades a Tarragona». 

En aquest sentit, el responsable de comunicació i relacions Externes de Repsol, Josep Bertran, va agrair l’oportunitat de col·laborar en aquest projecte de foment de la cultura i la lectura i, a més, «fer-ho amb uns referents en la literatura de teatre i que són de casa nostra com l’editorial Arola». La col·lecció estarà integrada per totes les obres de la temporada de teatres, supeditada a la cessió dels drets d’autor, i es podran adquirir a la mateixa taquilla del teatre el dia de la representació. A més, es distribuiran exemplars a totes les escoles i centres d’ensenyament de la ciutat.

L’obra que inaugura aquesta col·lecció és El fantasma de Canterville, que es representa aquest divendres al Teatre Tarragona (21 hores) de la mà de Joan Pera. Es tracta d’una adaptació del conte d’Oscar Wilde, feta per Joan Yago i sota la direcció de Josep Maria Mestres. L’acció transcorre en un castell anglès en venda, que acollirà la trobada entre el món immaterial d’un lord anglès del segle XVI i una moderna família nord-americana del segle XX, tot amb un espectre de 400 anys pel mig que farà les delícies dels espectadors.

La comèdia destaca per un diàleg ple d’ironia i de crítica a la societat de l’època, protagonitzada per Joan Pera, que es torna a posar a la pell d’un dels grans personatges de la literatura universal després d’interpretar el vell Harpagon a L’avar, de Molière.

Comentarios
Multimedia Diari